szczepanx5 Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 (edytowane) [1] Dla studenta [2] Bez systemu [3] 15,4"-15,6" [4] Koniecznie SSD, bez potrzeby HDD. [5a] 2500zł +/- 200zł [5b] Jak najdłużej - w domu mam dobrego PC, ale na studiach w mieszkaniu będę korzystał tylko z laptopa. [5c] W ciągu 2 tyg. [6] Z racji tego, że będę korzystał z laptopa tylko w domu - nie ma dla mnie żadnego znaczenia długość pracy na baterii. Jakość wykonania jest ważna, oby nie sprawiał wrażenia zabawki w rękach ? [7] FullHD 1920, najlepiej matowy IPS, ale może być ciężko za te pieniądze. [8] Tylko dom. [9] Praktycznie w ogóle, sporadycznie niskie-średnie. [10] Ogólnie multimedia, praca biurowa, oglądanie streamów, filmów. [11] Brak wymagań specjalnych. [12] Na AMD raczej się nie zdecyduje. [13] Znalazłem dwa modele, które by mi odpowiadały: Lenovo Ideapad 320-15 i5-8250U/8GB/256 MX150 (81BG00WEPB) ASUS VivoBook R520UF i5-8250/8GB/256SSD (R520UF-EJ020) Największy dylemat - matryca. Od kilku lat korzystam z PC i monitora iiyamy IPS, zastanawiam się czy przesiadka na TN nie będzie uciążliwa. Żaden z nich nie jest na IPS, oby dwa fajny procesor, 8GB ramu i 256 ssd - wszystko czego mi trzeba. Mimo to, nie mogę się zdecydować - o Lenovo trochę poczytałem, popatrzyłem na filmikach jak wygląda, natomiast tego konkretnego modelu ASUSa nigdzie nie mogę znaleźć, ani recenzji, ani nic ( to jakaś nowość? ). Zastanawiam się nad zrezygnowaniem z dedykowanej grafiki, bo praktycznie w ogóle nie gram. Jak najdzie mnie ochota na jakąś strategię, czy nawet ścigankę - zintegrowana starczy? Który z nich będzie dla mnie lepszym wyborem? A może zaproponujecie inne modele? Pozdrawiam Edytowane 17 Września 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 Cytat zastanawiam się czy przesiadka na TN nie będzie uciążliwa Będzie, jak ktoś się przyzwyczaił do IPS-a to odczuje Cytat natomiast tego konkretnego modelu ASUSa nigdzie nie mogę znaleźć W miarę nowy, pewnie ma go kilka osób z forum nawet ale recenzji od siebie nikt nie zostawił. Cytat Jak najdzie mnie ochota na jakąś strategię, czy nawet ścigankę - zintegrowana starczy? Starsze bez problemu, gdzieś ostatnio kolekcje Red Alert widziałem na wyprzedaży wszystkie części ? Huawei MateBook D i5-8250U/8GB/256GBSSD/Win10 - 2700zł z matrycą IPS. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi