Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Muszę w najbliższym czasie wreszcie kupić laptop na studia (informatyka - będzie używany głównie do pracy, programowania, multimediów, ale lubię też grać i super by było mieć możliwość odpalenia czegoś nowszego). 3800 to maksimum.

Wstępnie zastanawiam się nad dwoma modelami:

Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/240+1000/Win10 GTX1050 FHD 

ASUS VivoBook Pro 15 N580GD i5-8300/8GB/256SSD+1TB

Koniecznie potrzebuję SSD+HDD, obecność systemu nie ma znaczenia, bo i tak dostanę z uczelni. 

Macie jeszcze jakieś ciekawe propozycje w tej cenie?

Mogę ewentualnie po prostu odpuścić sobie granie i kupić coś do 3000, w tym przedziale wpadł mi w oko Huawei Matebook D - co sądzicie?

Raczej odrzucam typowo "gamingowe" koszmarki, ale oczywiście jeśli znalazłoby się coś w korzystnej cenie (mnie się nie udało) to przeboleję kwestię estetyczną.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

a potrzebuję mieć "na już"

Przecież możesz się przemęczyć trochę na HDD dajny na to 2-3 miesiące? Dyski SSD NVMe cały czas tanieją pod koniec roku 270zł powinny kosztować lub mniej.

Sądzę że dołożenie RAM-u i dysku SSD to "pikuś" w porównaniu do tego jak byś chciał zmienić laptopa ze względu na grafikę. A w laptopie jest wlutowana tak samo jak procesor.