Kansas Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 (edytowane) Witam, bardzo proszę o pomoc w wyborze laptoka! ? [1] Mężczyzna, student, 20 lat [2] Windows opcjonalny. Może, ale nie musi [3] Powyżej 15" [4] Preferuję z SSD, ale nie widzę problemu z późniejszym dokupieniem go osobno w przypadku laptopa z HDD [5] Górna granica to 4000zł, interesują mnie tylko nowe urządzenia. Dodatki opcjonalne [5b] Będę go używał co najmniej przez następne 4 lata, a byłoby miło, gdyby wytrzymał dłużej [5c] W najbliższym czasie. Maksymalnie do końca września mogę poczekać, jeśli miałoby się coś niesamowitego na rynku wydarzyć [6] Najważniejsza jest wydajność i jakość układu chłodzenia, potem wykonanie i bateria jest dla mnie mało istotna [7] Matowe Full HD IPS. Nie przewiduje używania dodatkowego monitora [8] Dom i zajęcia na uczelni, tylko w Polsce [9] Największe wymagania [10] Amatorsko pakiet Adobe - Photoshop i Illustrator [11] Matowa matryca, opcjonalnie świecąca klawiatura [12] Z góry odrzucam Hyperbooki i inne Clevo [13] Lenovo Legion Y530 Acer Nitro 5 Acer Aspire 7 Czy któryś z nich jest w czymś lepszy od drugiego, oprócz wyglądu, skanera linii papilarnych i aluminiowej obudowy w Aspire. Edytowane 13 Września 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 Cytat Preferuję z SSD, ale nie widzę problemu z późniejszym dokupieniem go osobno Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie - najlepiej samodzielnie dokupić jeśli zależy ci na samym dysku żeby był dobry. Cytat Amatorsko pakiet Adobe - Photoshop i Illustrator Ewentualnie możesz myśleć o DisplayPort jeśli chciałbyś kiedyś bardziej zająć się grafiką. Cytat Maksymalnie do końca września mogę poczekać, jeśli miałoby się coś niesamowitego na rynku wydarzyć Jeszcze na Omeny czekamy, można je wyrwać z voucherem trochę taniej. Ale nie wiadomo kiedy dokładnie się pojawią. Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/8GB/1TB GTX1050Ti (81FV00J5PB) - te mają te lepsze matryce IPS + dysk SSD + rejestracja Leopard Pro GP62 jeszcze ewentualnie ale znów nie mają matrycy IPS dopiero od serii GE. Oba mają mDP. ADATA XPG SX8200 240GB plus ten dysk SSD M.2 chyba żeby pojawił się znów Kingston KC1000 240GB na kościach MLC. 1 Cytuj
Kansas Opublikowano 14 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 Ok, to lenovo wydaje się dobrym wyborem. Byłbyś w stanie polecić mi jeszcze jakąś niedrogą, ale dobrą podkładkę chłodzącą? ? Cytuj
FxJ Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 Cytat dobrą podkładkę chłodzącą? W x-kom wszystkie wyprzedane. https://www.morele.net/podstawka-chlodzaca-tacens-supra-601645/ https://www.euro.com.pl/akcesoria-do-komputerow/hama-53065.bhtml https://www.morele.net/podstawka-chlodzaca-thermaltake-massive-14-rev-2-10-17-2x140mm-fan-led-mesh-cl-n001-pl14bu-a-617864/ 1 Cytuj
Kansas Opublikowano 14 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 Ok, dzięki za pomoc! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi