Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1] Laptop dla kobiety najlepiej na raty, z gwarancją, może być poleasingowy.

2] Niekoniecznie musi być wgrany system

3] 13,3-15,6 waga jest nieistotna

4] Koniecznie SSD, nie musi być napędu DVD

5a] MAX 2200zł

5b] Laptop do pracy/szkoły 8h dziennie +/-. Najlepiej procesor z końcówką QM żeby nie był to jakiś badziew (chociaż mogę się nie znać), ma odpalać nowsze simsy i filmy w wysokiej rozdzielczości.

5c] Zakup w ciągu najlepiej 2 tygodni

6] Bateria jest ważna jak i też nie ma się ciąć

7] Od matrycy nie ma odbijać się światło i ma być wszystko widać, nie będzie podłączany żaden monitor. Nie wiem jaka rozdzielczość, ma być ładnie i wyraźnie.

8] Pokój z dużą ilością światła słonecznego jak i też ciemniejsze pomieszczenia. Nie będzie używany za granicą.

9] Średnie wymagania

10] Office, Photoshopy dla bab i multiplayer do oglądania brazylijskich romansów.

11] Podświetlana klawiatura byłaby dużym atutem ale nic się nie stanie jak będzie normalna. Fajnie jak byłyby 2 porty USB 3.0

12] Do tej pory pracowała na jakimś 10 letnim laptopie na którym idzie jeszcze odpalić Sapera. Niechęć nie do jakiejś konkretnej marki a Do Celerona na pewno, do touchpada w Lenovo (przynajmniej mi się zdarzyło już 2 razy w b50 jak i do tej lipnej obudowy która pęka od patrzenia i rysze się od słuchania).

13] DELL E6430 i7-3720QM, Dell E6540 i7-4800QM i jakieś badziewia dotykowe Lenovo

14] Czuję się być na bardzo odpowiedzialnym stanowisku, ponieważ to mnie oberwie się konkretnie jeśli źle doradzę mojej dziewczynie wybrać laptopa i całe kataklizmy świata będą wtedy skierowane na mnie łącznie z przymusowym testowania dań przygotowanych  przez nią i jej matke…

Opublikowano
Cytat

Bateria jest ważna jak i też nie ma się ciąć

W przypadku poleasingowych to trzeba się liczyć z wymianą baterii na nową.

ASUS N551JX 15,6'' I7-4720HQ 8GB 750GB W8.1 - 1939zł

Asus N552V i7HQ 16GB 256SSD FHD TN 950M 2GB - 2500zł

Tych np. możesz dodatkowo szukać.

Dell Latitude E7450 - ewentualnie z ultrabooków.

Cytat

to mnie oberwie się konkretnie jeśli źle doradzę mojej dziewczynie wybrać laptopa i całe kataklizmy świata będą wtedy skierowane na mnie

To jaj powiedz że dobry laptop z trzymającą baterią i mający sensowną kartę graficzną musi trochę kosztować. Kosztem nowej sukienki itp. ?

ASUS VivoBook 15 R504ZA Ryzen 5/4GB/1TB/Win10

ASUS VivoBook 15 R504ZA Ryzen 5/8GB/1TB/Win10

To ma 2500zł

Crucial 250GB SATA SSD MX500 M.2 2280

Samsung 250GB M.2 SATA SSD 860 EVO

I dysk SSD kolejne 260-330zł