Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[6300zł] laptop + SSD + torba + myszka + monitor/karta graficzna

1. Student 21 lat, standardowa gwarancja

2. Nie musi być win10

3. 15,6"-17,3"

4. HDD standardowo i chciałbym dokupić SSD osobno

5. a) 6300zł max - laptop + SSD + monitor/karta graficzna

5. b) Mam stacjonarkę, którą chciałbym lekko upgradować

2 monitory 60Hz 23"

i7 6700 3,4Ghz

MSI GTX 960 4GB OC

2x4GB DDR4 2133Mhz + 1x8GB DDR4 2133Mhz

MSI z170a gaming pro (carbon)

Chciałbym kupić lapka za powiedzmy 4500-5000zł z dyskiem SSD i za resztę kupić monitor 144Hz lub kartę graficzną, ale po tym jak wyszły RTX, to lepiej poczekać i kupić za rok/dwa.

5. c) 2tygodnie

6. Na uczelni mam prąd, więc to nie problem, ale fajnie by było tak ponad 4h na baterii + wykonanie takie, żeby się nie rozleciał w torbie.

7. FHD matowa

8. Biurko, łóżko, uczelnia

9. Na laptopie klasa: średnie wymagania. W głównej mierze LOL i CS GO. Na kompie gram w OW, CS GO, LOL, BF1

10. Visual Studio, Cinema 4d, Unity, Unreal Engine 4. Będę miał jeden przedmiot związany z grafiką komputerową. Ekran nie jest dla mnie super istotny, bo to jeden przedmiot, a nie wiążę z grafiką przyszłość.

11. matowa, podświetlana klawiatura

12. brak

13. Laptop: Lenovo Legion Y530-15 i7-8750H/16GB/1TB GTX1050Ti / dysk: ADATA 240GB M.2 PCIe XPG SX8200

Tutaj się mieścimy w kwocie 4800zł.

Zostaje mi 1500zł na monitor + mocowanie na ścianę (do 2) lub karta graficzna. Z czego na tą drugą opcję mogę poczekać z rok/dwa, bo nie gram w super wymagające tytuły, a 144Hz do CS'a się przyda ?

14. Jeżeli zostanie jeszcze troszkę kaski, to torba na laptop i myszka ?

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Przed chwilą, Tamagotchi napisał:

Nie polecam wiercić i mocować na ścianie, kup mocowane do blatu biurka, takie rozwiązanie polecam zrobić, zresztą pytaj @FxJ on samodzielnie robił wielomonitorowe.

Skoro tak sie ociągają z premierą Y730 to bierz Y530, dla takich gier szkoda przepłacać z 1060-tkę w laptopie.

Dell Alienware AW2518HF - za 1350zł

A ten freeSync do czegoś mi jest potrzebny? Szkoda wydawać na jakąś technologię, z której nie skorzystam.

Opublikowano

https://drive.google.com/drive/folders/1CwIV6uUrp-leAmWHVkEwjMMQWat5CBvn?usp=sharing

https://drive.google.com/drive/folders/1Uq2PGeroz3rteY893PKgHX976ofhsU_Q?usp=sharing

Szkoda ściany ?.

Duronic DM352 SR Uchwyt do dwóch monitorów srebrny - 148,99 zł
UCHWYT WIESZAK do MONITORA LCD LED LG BYDGOSZCZ - 159,00 zł

Do 160zł spokojnie kupisz podwójny.

https://www.morele.net/monitor-dell-aw2518h-210-amof-4194226/

To samo tylko z G-sync czyli dodatkową płytką od Nvidii.

Cytat

A ten FreeSync do czegoś mi jest potrzebny? Szkoda wydawać na jakąś technologię, z której nie skorzystam.

Jak sama nazwa wskazuje jest "FREE"czyli za darmo to softwerowe rozwiązanie.

Opublikowano (edytowane)

No ale z tego co mi wiadomo, działa to tylko z kartami graficznymi AMD, więc nie rozumiem po co mi ta technologia. Monitor za 1900zł jest za drogi i wykracza poza budżet. Mi wystarczy zwykły 144Hz, 1ms, 24" +/-.

Co do Lenovo y530, wiele osób mi poleca Acera. Aż tak jest źle? Może lepiej zainwestować w MSI GF63 (lekki, cieniutki). Ewentualnie coś lepszego jak DELL G5. Cały czas się bije myślami i nie wiem co wybrać. Lapka takiego zajebistego ASUS ROG STRIX GL703GM z i7 8750h + GTX1060, czy wybrać coś słabszego i dokupić monitor/kartę graficzną ? Chyba lepiej się na kompie mimo wszystko lepiej gra.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

więc nie rozumiem po co mi ta technologia

Może za 3 lata będziesz mieć grafikę od AMD, jest to jest to tylko funkcja programowa i darmowa, nic za nią nie dopłacasz nawet.

Cytat

Chyba lepiej się na kompie mimo wszystko lepiej gra.

Musisz sobie przemyśleć czy w najbliższych 2-3 latach będziesz więcej w domu czy poza niem przebywał.