Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Jaki tablet graficzny dla fotografa do retuszu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Poradźcie mi proszę jaki tablet graficzny do ok 400zł wybrać. Tablet będzie mi służył głównie do adobe photoshop, oraz nauki w illustrator.

Od kilku lat kompletnie amatorsko bawię się w fotoszopie i zdecydowałem, że chcę wreszcie ruszyć z miejsca i zacząć się tego uczyć. Od zawsze chodził mi po głowie zakup tabletu graficznego, a teraz chcę to małe marzenie spełnić , Znalazłem taki tablecik o XP-Pen DECO 02 za 350PLN. Jest coś z lepszym stosunkiem cena/jakość? Głównie będzie mi służył do zwykłej obróbki zdjęć w PS/LR i jakiegoś okazyjnego rysowania. Opcjonalnie ten: Wacom intuos pro M.

XP-Pen tablet graficzny DECO 02 (10" x 5.63" , 5080 LPI, 266 RPS, 8192 Levels.) - https://www.xp-pen.com/goods/show/id/324.html .

Jestem zielony w temacie, więc docenię wszelkie porady, wskazówki i krytykę.

Czy lepiej dozbierać do Wacom Intuos Pro S (PTH-451-RUPL)?

Edytowane przez FxJ
  • FxJ zmienił(a) tytuł na Jaki tablet graficzny dla fotografa do retuszu?
  • 7 miesięcy temu...