Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1] Dla mojej kobiety. Estetka i artystka. Jak coś nie jest ładne to może nie istnieć, elegancja ponad krzykliwością.
2] W zestawie z Windą, niczego więcej nie trzeba.
3] Matryca od 13,3' do 15,6'; 2 w 1 bądź transformer, żeby długo na baterii przeżył i był lekki, dotykowy.
4] W tych czasach komputer bez SSD nie ma prawa już funkcjonować. Dodatkowo może być pojemny HDD.
5a] Budżet około 5 tysięcy brutto

5b] Żeby przeżył jak najdłużej.

5c] Zakup w październiku
6] Najlepiej żeby był pancerny. Tej kobiecie wszystko z rąk leci, wszystko, nie żartuję. Co chwila coś przewrócone, potłuczone, wylane, pochlapane, ubrudzone.
7] Full HD, wydaje mi się, że najlepiej matowy IPS, ale chętnie poznam inne opinie.
8] Używany w domu i warsztacie, takim prawdziwym, farba, gwoździe i igły będą latały na prawo i lewo.
9] Mamy w domu PCta ze SteamLink, i PSy, także gramy raczej przed telewizorem, ale myślę, że chętnie sobie w pociągu odpali wszystko co tylko taki sprzęt da rade uciągnąć.

10] Programy: Corel Painter Essential 6, DxO, After Effects

11] Bardzo chciałaby pełnoprawne wyjście HDMI (ale przejściówkę USBC -> HDMI przeżyje)
12] Ładny, najlepiej biały bądź srebrny, z naciskiem na biały. 
13] Moje pomysły:
Lenovo YOGA 720-15 i7/8GB/512/Win10 GTX1050 (80X7006YPB)
Dell Inspiron 7773 i5-8250U/12GB/240+1000/Win10
14] W skrócie: Lekki, ładny, długo na baterii, jeśli się da to pancerny, transformer.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

Dell Inspiron 7773

Słabo się sprawdzają jako tablety, za ciężkie i za duże.

Cytat

żeby długo na baterii przeżył i był lekki, dotykowy

Tylko z dotykową matrycą czy też akceptuje z matowymi matrycami IPS?

Cytat

Dla kobiety do używania z tabletem graficznym

Jaki ma tablet?

Cytat

Corel Painter Essential 6, DxO, After Effects

Bez problemu znajdę dobre z 16GB RAM + tablet wacom do rysowania.

ASUS ZenBook UX410UA i5-8250U/16GB/256SSD/Win1
ASUS ZenBook UX410UA i5-8250U/16GB/256SSD+1TB/Win10

ASUS ZenBook UX410UA i7-8550U/16GB/512SSD/Win10

ASUS ZenBook UX430UN i7-8550U/16GB/512SSD/Win10 MX150 - lub jeszcze cieńszy UX430

Plus tablet Wacom Intuos Pro S 

Opublikowano (edytowane)

Wielkie dzięki za odpowiedź!

Ten Dell mi się link pomylił przy zmienianiu, chodziło mi o Dell Inspiron 5379 i5-8250U/16GB/256/Win10 FHD - 13 cali.

ASUS ZenBook UX430UN i7-8550U/16GB/512SSD/Win10 MX150 - prezentuje się świetnie, do tego ten Wacom Pro i spełni większość wymagań, tylko naprawdę chcę się upewnić, że nie da się jakiegoś 2 w 1 zamiast tego, żeby się mogła w łóżku położyć i sobie dziabać po ekranie.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

żeby się mogła w łóżku położyć i sobie dziabać po ekranie

Albo jakieś sensowne ale tylko z 8GB RAM (wlutowane be opcji rozbudowy) albo bardziej budżetowe ze słabszymi matrycami.

Microsoft Surface Pro za to to por prostu majątek a jak dla mnie nic nie usprawiedliwia takiej ceny.

Cytat

chodziło mi o Dell Inspiron 5379

Można było je nawet czasem spotkać z dołączonym PN338M.