Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć Wam. Szukam laptopa stricte związanego z webdev. Potrzebuję do pracy, bo mój firmowy ThinkPad T450 i5-5300U/8GB RAM/180GB SSD INTEL/Matryca TN HD nie dość, że nie wyrabia (zbyt długie wczytywanie się projektu), to jeszcze kiepskie kąty widzenia...

[1]Student/Prywatny/Osoba fizyczna/Możliwe spłacanie na raty.

[2]Może być bez systemu. Docelowy system - Ubuntu.

[3]Rozmiar matrycy max 15,6 - będą podłączane 2 dodatkowe monitory.

[4]Tylko SSD najlepiej na PCIe NVMe lub laptop z możliwość podpięcia owego dysku 500GB najlepiej.

[5]Jak w tytule, max do 6000zł brutto wszystko.

[5 b]Używać chcę go do pracy przez okres 3-4 lat. W domu mam już kompa (i7+gtx1060) do grania + konsolę...

[5 c]Wrzesień/Październik

[6]Oczekuję bardzo dużej wydajności z dużą ilością pamięci RAM przy akceptowalnym czasie pracy na baterii. Jakość również powinna być dobra.

[7]Min. 1080p, a jeszcze lepiej większa. Pracuję z 2 dodatkowymi monitorami 2k podłączone przez mDP (Daisy Chaining).

[8]Biuro, czasem w domu na biurku

[9]Zero gier

[10]PHPStorm IDE, dużo otwartych kart w Chrome, Dockery odpalone w terminalu

[11]Fajnie by było, gdyby klawiatura byłaby podświetlana, ale nie jest to warunek konieczny, gdyż nie korzystam z niej często.

[12]Mam niechęć do laptopów w stylistyce gamingowej. Cenię sobie prostotę.

[13]Wyjątkiem nawiązującym do 12 punktu może być Lenovo Legion Y530. Podobają mi się Dell'e Precision/XPS, ale są za drogie ?Do tej pory korzystałem właśnie z T450 firmowym i prywatnym X250 z identyczną specyfikacją prócz matrycy, gdyż posiada IPS 1080p. Podoba mi się gwarancja w tych ThinkPadach. 

Edytowane przez Zimnioczek
Opublikowano (edytowane)
Cytat

będą podłączane 2 dodatkowe monitory

Cytat

Pracuję z 2 dodatkowymi monitorami 2k podłączone przez mDP (Daisy Chaining).

Ok się wyjaśniło, sporo obecnych ma już tylko USB-C z Thunderbolt 3 pod stacje dokujące.

Cytat

Podoba mi się gwarancja w tych ThinkPadach. 

Dell Latitude 5480 i7-7820HQ 16GB 256SSD FHD 10PRO

Dell Latitude 5480 i7-7820HQ 16GB 512SSD FHD 930MX

Dell Latitude 5480 i7-7820HQ 16 512SSD 930MX LTE

Z DisplayPort dostaniesz:

HP ProBook 645 G4

HP EliteBook 745 G5

HP EliteBook 840 G5

HP ProBook 440 G5

Dell Latitude 5490

Dell Latitude 7490

Lenovo Thinkpad T480

Lenovo ThinkPad T480s