Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

nadszedł czas zakupu, mój stary laptop już nie daje rady. Jakiś czas temu założyłem podobny temat lecz teraz mam większą kwotę do wykorzystania i wymagania się trochę zmieniły.

Najważniejsze jest to że chcę kupić go w ciągu kliku dni więc potrzebuje szybkiej pomocy.

Laptop będzie mi służył do wszystkiego ale raz na jakiś czas lubię w coś nowego zagrać więc wiem z doświadczenia że jak będzie dobry do gier to będzie dobry do wszystkiego innego co mi jest potrzebne.

1. dorosły facet który czasami sobie pogra :), nie interesują mnie żadne dodatkowe gwarancje, gotówka
  2. przydałby się win 
  3. musi to być 17 cali
  4. nie musi być napędu optycznego, musi posiadac dysk ssd
  5. kwota nie może przekroczyć 7200zł, musi to być nowy laptop z pełną gwarancją producenta, nie interesują mnie żadne gratisyzamierzam go długo używać, mam w domu 2 laptopy więc ten musi mi na dłużej wystarczyć do gier, chciałbym kupić w ciągu tygodnia
  6. oczekuje maksymalnej wydajności, ale miło byłoby jakby był dobrze wykonany, chciałbym abym miał podświetlaną klawiaturę, karta minimum gtx1070
  7. chcialbym aby miał 120hz
  8. tylko w domu,
  9. lubię gry rpg typu wiedzmina, lubię fife i czasami jakaś strzelanka typu cod chciałbym grać na ładnej grafice
  10. office, nic wymagającego
  11. podświetlana klawiatura, karta minimum gtx1070
  12. interesują mnie tylko markowe laptopy, nie przekonam się do clevo czy erazera

Edytowane przez lyaz
Opublikowano
Cytat

karta minimum gtx1070
kwota nie może przekroczyć 7200zł

Będzie bardzo ciężko.

Acer Predator Helios 500 (NH.Q3NEP.010) - 8699zł

Acer Helios 500 i7-8750H/16GB/256/Win10 GTX1070 (NH.Q3NEP.009) - 8999zł

Dream Machines X1070-15PL28 - 8300zł

Ja bym sugerował w ten deseń dopiero, z tak zwanych laptopów klasy DTR z wydajnym chłodzeniem (bardzo ciężkie).

MSI GE73 i7-8750H/8GB/1TB+128/Win10 GTX1070 120Hz (GE73 8RF-091PL) - 7499zł

TO już z bardziej kompromisowych i cieńszych laptopów, nie należących do DTR.

Asus ROG G752VS i7 8GB 1T+256SSD GTX1070 8GB W10P - 6897zł
Asus ROG G752VS i7 16GB 1T+256SSD GTX1070 8GB W10P - 7197zł

ASUS ROG G752VS-BA263T - 8399zł

Albo zeszłoroczne z 4 rdzeniowymi procesorami i7, tylko że ...

Cytat

RODZAJ GWARANCJI - sprzedającego
OKRES GWARANCJI - 12 miesięcy

... ma swoje spore minusy

Cytat

nie przekonam się do clevo czy erazera

Erazer to też clevo

Opublikowano (edytowane)

Czyli jedyna propozycja to Asus G752VS, wygląd trochę agresywny ale reszta bardzo fajna.

O podobnych parametrach widziałem HP Omen 17.

HP OMEN 17 i7-7700HQ 1TB 256SSD NVMe GTX 1070 8GB (2KF72EAR)

Widziałem go również na żywo, wykonanie całkiem spoko. Chyba będę musiał wybierać spośród tych dwóch modeli. Szkoda, że tak mało osób się udziela.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)
Cytat

Oferowany towar jest objęty 12 miesięczną gwarancją producenta realizowaną w trybie door-to-door przez oficjalną infolinię HP Polska na podstawie dowodu zakupu. Konsumenci otrzymują dodatkowe 12 miesięcy gwarancji sklepu, w sumie 24 miesiące gwarancji w przypadku zakupu konsumenckiego.

Warunki gwarancji sklepu: http://rtv24.eu/_all/gwarancja_link.php

Cytat

układ klawiatury QWERTY polski programisty + dodatkowo grecki

Jak dla mnie 100% nowe to one nie są.

Jak by porównywać G752VS z Omentami to trzeba by brać Omen X (17-ap000nw) ale nawet załatwiając voucher to są ostro drogie, a czekamy cały czas na premierę odświeżonych modeli.

Edytowane przez FxJ
  • FxJ zmienił(a) tytuł na [7200] Laptop do gier, 17 cali
Opublikowano

Na moje oko asus ma tylko lepszy procesor. Oczywiście zadam pytanie sprzedawcy czy laptop jest nowy. Najpierw chcę zdecydować się na odpowiedni model. Widziałem jeden i drugi na żywo i z wyglądu lepiej prezentuje się Asus ale to nie jest dla mnie najważniejsze.