Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć. Waham się pomiędzy zakupem jednego z poniższych laptopów:
ASUS VivoBook S14 S410UA 

Lenovo Ideapad 320S-14IKB (81BN0094PB)

Oba modele oferują tę samą/bardzo zbliżona specyfikację, wiec ta kwestia jest pomijalna w wyborze jednego z nich. Oba też spełniają moje potrzeby: nieduże rozmiary, matowa, niedotykowa  matryca, dwa dyski i slot na karty SD (standardowe, nie micro).
Najbardziej zależy mi, żebyście napisali jak wypada porównanie jakości wykonania tych laptopów, bo to będzie kryterium decydujące w wyborze, gdyż sprzęt być może będzie od czasu do czasu zabierany w outdoor. Na tę chwilę bardziej skłaniam się ku Lenovo, gdyż z tego co widziałem wykonanie ASUSa nie wydaje się zbyt dobre (w salonie egzemplarz na wystawie miał lekko wygiętą górną pokrywę i jej lewa strona się nie domykała), przy czym nie miałem jeszcze okazji dokonać bezpośredniego porównania.

Inne uwagi dotyczące obu modeli mile widziane.

Pozdrawiam.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

dwa dyski i slot na karty SD (standardowe, nie micro)

W jakiej konfiguracji, jaki dysk SSD dokładany?

Cytat

gdyż z tego co widziałem wykonanie ASUSa nie wydaje się zbyt dobre

To nie jest seria ZenBook wykonana z aluminium, większość obudowy to lakierowany plastik.

Cytat

Lenovo Ideapad 320S

A czemu nie 520S?