Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1] 4000 brutto - nowy laptop na firmę dla dziewczyny

[2] Mam windowsa z uczelni więc nie jest on konieczny.

[3] Rozmiar matrycy : 14.1 bądź 15,6 - chodzi tu o jak najmniejszą wagę.

[4] Maksymalna waga laptopa : 1,80 kg

[5] Zastosowanie laptopa: CAD, Revit, i inne oprogramowanie inżynierskie, internet i praca biurowa

[6] Zamierzam go używać jak najdłużej, bardzo zależy mi na mobilności.

[7] Gry mnie nie interesują, od tego jest PC

[8] -

[9] Istotne informacje które nie ujęła ankieta : Laptop jest dla dziewczyny studiującej budownictwo, więc musi śmigać oprogramowanie CADowskie. Obowiązkowo SSD. Najlepiej jakby laptop był jak najlżejszy, ponieważ zależy jej na mobilności.
Znalazłem taki oto laptop :
ASUS VivoBook S15 S510UN i5-8250U/32GB/480SSD+1TB MX150
Podoba mi się w nim 15"6 w ramce 14"1. 
Proszę o odpowiedź, pozdrawiam ?

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

W tej cenie ujdzie ale Zenbook to to nie jest, środek nie jest z aluminium więc troszkę bardziej się ugina (nie jest jakoś mocno podparta klawiatura od spodu).

Samsung 500GB 2,5'' SATA SSD 860 EVO - teraz się znacznie bardziej opłacają dyski 2,5" - 479zł w tej chwili

ICY BOX IB-273StU3 - wyjąć dysk HDD i zrobić sobie zewnętrzny na filmy lub jako backup ważnych danych

Opublikowano

08_asus_vivobook_s15.jpg

Na pewno odpadają dyski z radiatorem.

To są SSD-ki korzystające z protokołu PCIe NVMe, a raczej na pewno slot M.2 nie ma "PCIE x4" i nie będą działać. Te dopiero VivoBooki Pro obsługują.

Opublikowano

Niestety 2 kg-odpada. Karta graficzna do obsługi wszelakiej maści CADów i programów inżynierskich chyba nie jest aż tak potrzebna. Laptop jest dla dziewczyny, jak będzie chciała pograć to ja mam OMENa ?

Opublikowano

Dobrym wyborem wydaje się być Hyperbook N14. Sprzęt jest wyposażony w procesor i7-8550U i zintegrowany układ graficzny. Ten model ma aluminiową obudowę oraz niską wagę, która nie przekracza 1,4kg. Tradycyjnie już można go skonfigurować wg własnego uznania. Po zastosowaniu kodu ForumTJ jego cena ulegnie obniżeniu o 4%