Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] Nowy laptop, maksymalnie do 5000 zł

[2] System operacyjny nie jest konieczny

[3] 15,4"- 15,6”typ powłoki i matrycy nie jest bardzo istotny

[4] Maksymalna waga laptopa i czas pracy na baterii bez większego znaczenia

[5] Zastosowanie laptopa: gry i multimedia, internet 

[6] Zamierzam go używać ok. 3-4 lat. Nie jest to mój jedyny laptop, zależy mi na wyższej wydajności procesora i grafiki. 

[7] Wymagania względem gier - Wiadomo, jakiś Wiedźmin 3, fajnie jakby też jeszcze Cyberpunka pociągnął

Opublikowano

Jeśli nie spieszysz się z zakupem to zaczekaj jeszcze na premierę nowych Omenów.

Jeśli jednak chcesz kupić szybko to proponuję:

HP Omen 15 ce011nw z grafiką GTX 1060 i procesorem i7-7700HQ (cztery rdzenie). 8GB RAM z możliwością rozbudowy, Windows w cenie. Plusem jest matowa matryca IPS.

Co prawda to konfiguracja z samym dyskiem HDD (1TB), ale masz tutaj slot M.2 PCie na szybki dysk, który możesz zakupić osobno.

Opublikowano (edytowane)
Cytat

HP Omen 15 ce011nw z grafiką GTX 1060 i procesorem i7-7700HQ

Jak za chwilę model na 2018 wychodzi z nowymi procesorami.

Cytat

ja bym polecał Lenovo Legion - Y520 całkiem solidny

A ja Lenovo dopiero od serii Y7xx, czyli Y720-15 i Y730-15 (czekamy na premierę).

Cytat

maksymalnie do 5000 zł

MSI GP63 8RE-403XPL

https://www.komputronik.pl/product/473285/msi-gp63-leopard-8re-060xpl.html

Patrz wylot powietrzna na prawą, lewą i do tyłu.

Żeby mieć wydajne chłodzenie które sobie będzie radzić z wydzielanym ciepłem 6 core CPU i 1060-tki potrzeba trochę lepszego chłodzenia, tak żeby nie musieć grać na słuchawkach cały czas.

Edytowane przez FxJ