Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rozłącza internet (Kabel)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam niedawno zakupiłem nowy komputer (Składaka) I mam w nim taki problem że 2 tygodnie po zakupie nowego sprzętu zaczęło mi wyrzucać internet co mam przez to na myśli chodzi dokładnie o to że zaczął internet gubić pakiety od czasu do czasu również internet przestaje działać wyświetla się na ikonce internetu krzyżyk lub wykrzyknik karta sieciowa zaktualizowana aktualizacje windowsa też są bieżąco aktualizowane (Windows 10 PRO) Liczę na waszą pomoc Pozdrawiam!

(Kabel, Światłowodowy Internet!)

Edit: Zerknąłem co się dzieje podczas tego rozłączenia wyskakuje : Kabel odłączony czy coś takiego jak rozłącza nie raz na dłużej to nie wykrywa mi nawet kabla.

Edytowane przez Emil
Opublikowano

Jak masz podłączone od routera przewodem bezpośrednio do kart sieciowej?

Sprawdzałeś wtyczkę czy ma ten zaczep odciągnięty lekko tak by się dobrze trzymał gniazda? Może jeden z przewodów jest słabo zaciśnięty.

Opublikowano (edytowane)

Tak bezpośrednio z routera do karty sieciowej
Sprawdzałem wtyczkę kilka razy kabel Ethernet był wymieniany również na nowy ok miesiąc temu

Edit: Zapomniałem dodać że są takie dni że rozłączy internet 20 razy na dzień nie raz 50 a są takie dni że wcale nie rozłącza.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

kabel Ethernet był wymieniany również na nowy ok miesiąc temu

Końcówki zaciskarka, obcinasz i od nowa zaciskasz.

Sprawdzenie czy gniazdo w routerze i w komputerze nie jest uszkodzone to podstawa.

Opublikowano
4 godziny temu, FxJ napisał:

Końcówki zaciskarka, obcinasz i od nowa zaciskasz.

Sprawdzenie czy gniazdo w routerze i w komputerze nie jest uszkodzone to podstawa.

Gniazdo w routerze i komputerze raczej sprawne tym bardziej że pierwsze 2 tyg na nowym komputerze było wszystko ok wątpię żeby zepsuło się coś w 2 tygodnie jeszcze taka rzecz