Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

1. Główny użytkownik 28 lat + ew. żona z dzieckiem. NA RATY 

2. Z systemem.

3.15,6” / 17,3”

4. Raczej ssd bo szybszy.

5.a)Od 2500 - Max kwota 3500 zl - mysle ze w tym przedziale kupie cos co mnie zaspokoi.

B) Pceta mam 5 lat i Laptop ma zastąpić komputer stacjonarny, bo nie mam miejsca na kable głośniki i monitor.

C) do 1 miesiąca 

6. Nie znam sie kompletnie, to bedzie 1 laptop, ponieważ jestem ich przeciwnikiem bo każdy po roku narzeka ze sie psuje ale nie mam wyjścia.

Stawiam na wydajność w parze z stylistyką aby ladnie sie prezentowal,abym się nie denerwował że strona sie wczytuje, że zamuli na prostych czynnościach jak np moj 5 letni pecet.

7. FullHD często będę go podpinal pod TV aby ogladac mecze lub filmy z rodzinką. 

8. Dom - ława, czasami łóżko z podstawką chłodzącą.

9. Nie gram ew. Na grach.pl pogra 7 letni syn.

10. Office, czasami Corel, Irfanview, Windows movie maker. - wszystko na poziomie amatorskim.

11. Podpinany pod TV czyli HDMI, czytnik kart, może mieć napęd (choć typ w następnym kroku nie ma).

12. Dużo opinii złych na temat lenovo sie mówi, jakoś nie podobają mi sie "disajny gamingowe".

13:

1. Acer Aspire 5 z i5 8gen 8gb ramu i dyskiem ssd.

2.Znalazłem też coś takiego:

DELL INSPIRON 15 5570 i7-8550Q 12GB 1TB SSD FHD 10

3. Ludzie też proponuja Asusy Vivobooki 

Ps. Musi miec numeryczną klawiaturę.

Ogólnie potrzebuję laptopa do przeglądania internetu, ogladaniu meczy, napisaniu dokumentów, czy prezentacji.

Tu trzeba przyciac komuś film, obrobić zdjęcie. Chce go na lata, abym nie martwił się, że jak za rok odpale 5 kart w chromie to bedzie sie mulić.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

bo każdy po roku narzeka ze sie psuje ale nie mam wyjścia

W takim razie jak to się dzieje że poleasingowe 3-4 letnie laptopy biznesowe są w takich ilościach sprzedawane na allegro?

Trzeba przeprowadzać konserwacje, czyli przedmuchać kompresorem (przynajmniej raz na pół roku) i nie trzymać żadnych płynów (nigdy) nad klawiaturą. Oraz po zakończeniu gwarancji przesmarować nową pastą termoprzewodzącą i nałożyć nowe termopady.

Cytat

czasami łóżko z podstawką chłodzącą

Nie musi być chłodząca byle by była równa i nie zakrywała "otworów wentylacyjnych" na spodzie, przez które zaciągane jest powietrze.

Ogólnie liczy się dla ciebie wydajność (także w grach dla małego)?

Acer Aspire 7 i5-8300H/4G/1000+16/Win10 GTX1050 FHD

Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/1000+16/Win10 GTX1050 FHD

Tyle że w tej cenie nie ma dysku SSD ale jest Intel Optane 16GB co daje boost dla HDD, a w przyszłości podmienić można na dowolny dysk SSD M.2

A z procesorami energoszczednymi

Huawei MateBook D 15.6" i5-8250U/8GB/128+1000/Win10 MX150

ASUS VivoBook S15 S510UN i5-8250U/8GB/1TB/Win10 MX150 + dysk SSD M.2 np. Crucial MX500 250GB lub droższe Samsungi 860 EVO.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Cytat

Sprzęt pochodzi z wy-przedaży producenta

Oryginalny zasilacz HP + okablowanie w polskim standardzie

Opakowanie HP (zastępcze)

To jest sprzęt odnowiony - po serwisowy

Cytat

RODZAJ GWARANCJI - sprzedającego

OKRES GWARANCJI - 12 miesięcy

Gwarancja sklepu, w razie jak zbankrutują nie masz żadnej.

Cytat

Matryca

15.6 FHD (1920x1080)

Dotykowa

Błyszcząca

Matryca lustrzana.

Lepiej dołożyć do fabrycznie nowego i mieć spokój na 3 lata.

Edytowane przez FxJ
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Panowie będę brał sprzęt na raty i znalazłem na Media Markt chyba najtaniej w tej konfiguracji mimo że odradzacie Lenovo -  LENOVO Legion Y530-15ICH 81FV00JFPB i5-8300H/8GB/1TB/GTX1050M/Win10H - 50 rat 0 % co mi odpowiada.

I jak tak piszecie o dokupowaniu SSD samemu to gdzieś tutaj znalazłem taki dysk ADATA XPG SX8200 240G (PCIe x4 NVMe)

Czy taki sprzęt pośmiga parę lat czytając moją ankietę? Wiem, że to sprzęt gejmingowy, mam konsolę do gier i raczej tu nie będzie grania ale ten bardzo mi się spodobał.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

samemu to gdzieś tutaj znalazłem taki dysk

W ci drugim temacie go wrzucam ale spoko ?

Legion 81FV00JFPB za 3599zł z 3899zł no jeszcze ma to sens jeśli się zarejestrujesz w programie Lenovo.

Z montażem powinieneś sobie spokojnie poradzić.

Na szczęści zaczęli dbać o serwis.