Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) studentka informatyki, 21 
2) nie musi być (dreamspark) 
3) >= 13.3" + waga do 2kg
4) SSD >= 256GB
5) 6-8K [najlepiej w okolicach 6!!! ale jeżeli znajdzie się coś naprawdę godnego polecenia i lepszego od zenbooka podanego w linku niżej to mogę to przemyśleć]
5 b) 3-5 lat
5 c) w/e, mogę jutro a mogę poczekać jak ma wyjść coś nowego
6) bardzo ważna, zależy mi na mocnym laptopie, mogą być biznesówki
7) >= 1920, matowa (lub Retina), monitory w przyszłości, 1 lub 2
8} biurko, ewentualnie sale wykładowe 
9) raczej nie będe grać w gry, chociaż karta graficzna(z CUDA) jest wymagana, najlepiej w miarę wydajna
10) PyCharm, Visual Studio 2017 <- otwarte kilka projektów, ma mi się to nie zacinać + Virtual Box, laptop ma być na tyle wydajny, że będę mogła normalnie robić coś na wirtualnym linuchu 
Ogólnie programowanie (algorytmy wykorzystujące CUDA - dlatego karta graficzna wymagana), bazy danych, excel 
11) nie specjalnie, ale lubię bajery ;) 
12) ThinkPada wzięłabym w ostateczności, jeżeli byłby stosunkowo tańszy i lepszy od innych proponowanych 
13) Jestem o krok od kupienia Zenbooka, ale chcę znać Waszą opinię: ASUS ZenBook Pro UX550VE i7-7700HQ/16GB/512PCIe/Win10
lub MacBook Pro kupiony we wrześniu 2017 roku, 256GB ssd, 16gb ramu, radeon, touch bar (to jest jeden z tych bajerów, dla których byłabym skłonna to wziąć :D specyfikacji dokladnej nie znam, ale jestem w stanie go kupić od zaufanej osoby)
Do tego jeszcze myślałam o surface pro, ale trochę za drogie :/ 
14) Polećcie mi coś lepszego niż ten zenbook w niższej cenie, to będę wdzięczna :D Bo jak na razie nic go nie przebija, bo różnica cenowa do macbooka jest duża

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

algorytmy wykorzystujące CUDA - dlatego karta graficzna wymagana

To już wyklucza większość laptopów do 2kg.

ASUS ZenBook Pro UX580GE (trochę lepszy pomysł niż touchabar) teraz niedawno zaprezentowali więc UX550VE trafił na wyprzedaże.

https://www.notebookcheck.net/Asus-Zenbook-Pro-UX550VE-i7-7700HQ-GTX-1050-Ti-Laptop-Review.264108.0.html

https://www.notebookcheck.net/Asus-ZenBook-Pro-15-UX580GE-i9-8950HK-GTX-1050-Ti-4K-UHD-Laptop-Review.310036.0.html

Ogólnie mały wybór w tej cenie, Razer Blade 15 2018 czy Dell XPS 15 wszystkie za drogie, Xiaomi jeszcze nie dostępne w PL i brak serwisu w PL to jeszcze za wcześnie by je kupować jako jedyny komputer.

MSI GS65 i7-8750H/8GB/256/Win10 GTX1060 144Hz + rozbudowa o RAM, niestety nie ma innych ekranów

https://www.notebookcheck.net/MSI-GS65-8RF-Stealth-Thin-i7-8750H-GTX-1070-Max-Q-Full-HD-Laptop-Review.302998.0.html