Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, stoję przed wyborem dysku SSD do laptopa. Zastanawiam się nad:

- Adata XPG SX8200 - ok.300zl

- Plextor M9PeGN - ok.340zl

Dysk ma służyć jedynie pod system. Przynajmniej takie jest wstępne założenie. Ma posiadać 240-256GB.

https://www.purepc.pl/pamieci_masowe/test_dysku_ssd_adata_xpg_sx8200_najszybszy_z_najtanszych

Znalazłem na stronie purepc test obu dysków i raz wypada jeden lepiej a raz drugi.. przez co nie mogę się zdecydować. Ktoś mógłby coś doradzić?

Pozdrawiam

Edytowane przez FxJ
Brak linku
Opublikowano

Wolałbym nie.. chcialbym dać maksymalnie 300-350zl.. 

Już i tak zdecydowałem się nvme bo myślałem początkowo o zwykłym dysku SSD..

Teraz jedynie mam problem który z tych dwóch dysków wybrać... W styczniowych testach plextor wypada dobrze.. ale potem wyszła ta Adata i w czerwcowych testach po wzięciu jej pod uwagę znajduje się nad plextorem (z tego co zrozumiałem z wykresow).

Opublikowano

Jeśli to jedyna różnica to za 16gb dodatkowych chyba nie dam 40zl bo najzwyczajniej w świecie zastanawiałem się nawet nad dyskiem 120gb ;o (tak jak mówiłem.. tylko na system) 

Więc dziękuję za wszystkie rady i opinie.

Wezmę chyba adate bo zbiera dobre opinie ? można zamknąć ?