Kajko24 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam, stoję przed wyborem dysku SSD do laptopa. Zastanawiam się nad: - Adata XPG SX8200 - ok.300zl - Plextor M9PeGN - ok.340zl Dysk ma służyć jedynie pod system. Przynajmniej takie jest wstępne założenie. Ma posiadać 240-256GB. https://www.purepc.pl/pamieci_masowe/test_dysku_ssd_adata_xpg_sx8200_najszybszy_z_najtanszych Znalazłem na stronie purepc test obu dysków i raz wypada jeden lepiej a raz drugi.. przez co nie mogę się zdecydować. Ktoś mógłby coś doradzić? Pozdrawiam Edytowane 5 Sierpnia 2018 przez FxJ Brak linku Cytuj
Włóczykij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Kingston KC1000 240GB (SKC1000/240G) możesz kupić za trochę więcej Kingstona na kościach MLC. Cytuj
Kajko24 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Wolałbym nie.. chcialbym dać maksymalnie 300-350zl.. Już i tak zdecydowałem się nvme bo myślałem początkowo o zwykłym dysku SSD.. Teraz jedynie mam problem który z tych dwóch dysków wybrać... W styczniowych testach plextor wypada dobrze.. ale potem wyszła ta Adata i w czerwcowych testach po wzięciu jej pod uwagę znajduje się nad plextorem (z tego co zrozumiałem z wykresow). Cytuj
FxJ Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Weź Plextora dla większej pojemności ? Cytuj
Kajko24 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Jeśli to jedyna różnica to za 16gb dodatkowych chyba nie dam 40zl bo najzwyczajniej w świecie zastanawiałem się nawet nad dyskiem 120gb ;o (tak jak mówiłem.. tylko na system) Więc dziękuję za wszystkie rady i opinie. Wezmę chyba adate bo zbiera dobre opinie ? można zamknąć ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi