Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

przymierzam się już do zmiany mojego starego laptopa (trochę się rozsypuję i niedomaga w grach).

Laptop będzie mi służył do wszystkiego ale raz na jakiś czas lubię w coś nowego zagrać więc wiem z doświadczenia że jak będzie dobry do gier to będzie dobry do wszystkiego innego co mi jest potrzebne.

1. dorosły facet który czasami sobie pogra :), nie interesują mnie żadne dodatkowe gwarancje, jeśli chodzi o finansowanie to jeśli nie ma zerówek to gotówka
  2. przydałby się win ale nie jest to konieczne
  3. musi to być 17 cali
  4. mam swój niedawno kupiony dysk SSD SATA więc nie musi być w laptopie, nie musi być napędu optycznego
  5. kwota nie może przekroczyć 5800zł, musi to być nowy laptop z pełną gwarancją producenta, nie interesują mnie żadne gratisy
  6. zamierzam go długo używać, mam w domu 2 laptopy więc ten musi mi na dłużej wystarczyć do gier,
  7. chciałbym kupić w ciągu maksymalnie 2 miesięcy
  8. oczekuje maksymalnej wydajności, ale miło byłoby jakby był dobrze wykonany, chciałbym abym miał podświetlaną klawiaturę
  9. nie mam co do tego wymagać
  10. tylko w domu, nie mogę mieć stacjonarnego (konflikt z żona murowany) ?
  11. lubię gry rpg typu wiedzmina, lubię fife i czasami jakaś strzelanka typu cod chciałbym grać na ładnej grafice
  12. nic szczególnego, pakiet office ?
  13. podświetlana klawiatur, procesor intela 8 generacji
  14. używam asusa i msi, według mnie msi troche gorzej jest wykonany ale nie zawiódł mnie nigdy więc wszystko okej
  15. ASUS Strix SCAR GL703GM i7 8GB 1TB GTX1060 120Hz

MSI GP73 8RE GTX1060 i7-8750H 8GB HDD

Z góry dziękuję za rady 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Na korzyść asusa jest metalowa obudowa i 120hz jakby nie to wybór byłby prostszy ? no i może ktoś ma inny pomysł.

Edytowane przez FxJ
  • FxJ zmienił(a) tytuł na [5500] Laptop 17 cali, do gier
Opublikowano
Cytat

mam swój niedawno kupiony dysk SSD SATA

Jaki model?

Cytat

chciałbym kupić w ciągu maksymalnie 2 miesięcy

To podbij temat jeszcze przed samym zakupem. Bo na tą chwilę nie jest ich za dużo w sprzedaży.

Cytat

według mnie msi troche gorzej jest wykonany

GE i szczególnie GT są lepsze pod tym względem.

GT72VR 7RD dla porównania.

ASUS ROG Strix SCAR GL703GM i7-8750H/8GB/1TB - 5599zł, poza allegro stówkę taniej.

https://www.notebookcheck.net/Asus-ROG-Strix-GL703GM-Scar-Edition-8750H-GTX-1060-FHD-120-Hz-Laptop-Review.309052.0.html

P1010715.jpg

Perforacja trochę słaba na środku ale choćby po to żeby go unieść znad blatu biurka warto zainwestować w podstawkę chłodzącą + niewielki undervolting by zmniejszyć temperatur a tym samym poprawić kulturę pracy.

Opublikowano (edytowane)

Model ssd to crucial mx300 chyba ? , jesli chodzi o zakup to jakbym coś ciekawego teraz znalazł to od razu kupie. Bardziej podoba mi się Asus

Edytowane przez FxJ