Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) Mężczyzna, 25 lat, na firmę, raty 0%
2) Z systemem
3) 15,4"- 15,6”. Waga raczej nie istotna
4) Najlepiej SSD+HDD
5 a) 3300zł ale nie jest to sztywna kwota, mógłbym coś dołożyć ale z umiarem.

5 b) Na pewno jak najdłużej. Obecnie mam Lenovo E530, ale po zakupie odejdzie w odstawkę

5 c) Jak najszybciej

6) Jakość wykonania bardzo ważna
7) Rozdzielczość 1920, matryca matowa najlepiej, ale przeżyję z błyszczącą
8} Głównie dom, czasami na uczelni, w pracy czy w samochodzie ale poza domem bardzo sporadycznie.
9) Średnie wymagania, gry bardzo rzadko

10) Przede wszystkim AutoCAD, Mathcad, Office do tego oczywiście internet + jakieś mniejsze programy

11) Matowa matryca, obudowa aluminiowa, podświetlana klawiatura

12) Na pewno nie Lenovo (kompletnie rozwalona obudowa)

13) Aktualnie rozpatrywane modele:

Huawei MateBook D 15.6" i5-8250U/8GB/128+1000/Win10 MX150
ASUS VivoBook 15 R504ZA Ryzen 7/8GB/240SSD+1TB/Win10

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Czy jeśli byłbym w stanie wytrzymać te dwa lata bez otwierania huaweia (i brak podświetlonej klawiatury) to byłby to dobry wybór?

Tego Asusa jeszcze przemyślę chociaż jednak wolałbym mieć ssd w zestawie i się tym nie przejmować dodatkowo.

Pozdrawiam

Opublikowano
Cytat

to byłby to dobry wybór?

Ciężko o jakieś opinie bo jest jeszcze nowy i mam na myśli że całkiem, bo nie ma jak inni producenci odświeżonej konstrukcji z 2017 r. z niewielkimi zmianami.

Mnie trochę razi brak USB-C, gdyby chociaż dali złącze mini DisplayPorta zamiast to bym się nie czepiał. To samo klawiatura bez podświetlenia, czyli na tym oszczędzili żeby skupić się na aluminiowej obudowie.