Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) 18 lat, licealista (nie mam darmowych licencji)
2) Z systemem w cenie.
3) 15,4"- 15,6”, na wadze się nie znam, myślę, że te 2,5kg będzie oki.
4) HDD 1tb z SSD lub możliwością jego dołożenia (120, najlepiej 250). Na reszcie tych bajerów się nie znam.
5 a) Około 4k, najlepiej żeby nie wybiegało od tej kwoty zbyt mocno. Tylko nowe, najlepiej sam laptop bez udziwnień (plecaków, myszek, klawiatur i innego sprzętu).

5 b) Można powiedzieć, że będzie to mój jedyny sprzęt, stacjonarke zostawiam domownikom do prostych celów a lepsze części mam zamiar sprzedać.

5 c) Zakup najpóźniej za dwa tygodnie ale chciałbym mieć już pewniaka.
6) Chciałbym solidny sprzęt za takie pieniądze. Do tego najlepiej bez żadnego gamingowego wystroju a jeśli już - aby nie był on zbyt agresywny.
7) FHD IPS
8} W mieszkaniu moim i znajomych, czasem podczas wyjazdów wakacyjnych czy różnych innych tego typu wycieczek.
9) Jedyne gry, w ktore chciałbym zagrać to GTA V aby na średnich i Wiedźmin, ale z ogromnym naciskiem na to pierwsze.

10) Programy - tutaj raczej nic specjalnego, może ewentualnie początkująca zabawa w fl studio, ewentualnie obróbka zdjęć na podobnym poziomie.

11) Podświetlana klawiatura. I może jeszcze matowa matryca - wydaje mi się to dobrym pomysłem ale nie miałem prawie nigdy kontaktu z laptopami więc nie wiem jak to działa praktycznie.
12) Stonowany wygląd o czym było wyżej, raczej odpadają Lenovo - dużo złych opinii wśród znajomych oraz inne mniej znane firmy typu jakieś Clevo i inne hyperbooki. Wolałbym coś znanego, niezawodnego. Preferuję sklepy komputronik/x-kom. Chciałbym uniknąć wszelkich cashbacków - po prostu zapłacić i mieć.
13)

=> Dell Inspiron G5 i5-8300H/8GB/128+1000/Win10 GTX1050Ti

- wydaję mi się trochę przepłacony względem drugiej propozycji i cięższy tzn mam wrażenie że to taki kloc. Poza tym słyszałem o nim kilka dobrych opinii. Wygląda też na solidny i wytrzymały sprzęt.

=> Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/240+1000/Win10 GTX1050Ti FHD

- To mój faworyt, 250SSD z tymi samymi bebechami co G5 tańszy o dwie stówki. Poza tym jest lżejszy oraz wygląda bardziej elegancko.
14) -

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

wydaję mi się trochę przepłacony względem drugiej propozycji

Trochę jest bo to Dell i ma najlepszy serwis z dojazdem na miejsce (On Site) no i jest wyposażony w USB-C z ThunderBolte 3 np. pod eGPU lub rozbudowane stacje dokujące.

Ma też lepszy układ chłodzenia.

Plextor M9PeGN 256GB (NVMe) z 5 letnią gwarancją za 369zł, dokładanie się nie opłacają.

Opublikowano

Czyli opłaca się dołożyć te dwie stówki? Poza tym wysłałeś link do SSDka 250. Wydaję mi się, że jeśli zakupię tego laptopa z 120gb to już zostawię ten temat. Słyszałem też, że łatwiej w razie czego dołożyć tam ram. Chciałbym taką zdecydowaną opinie o tym. A te 3kg to nie zbyt dużo jak na laptop? Niby nie będę z nim latać na drugi koniec świata ale jednak np. MSI mają po 2,2..