Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Laptop do słabych gier i filmów 3500-4000
1)Dorosły 22 lata pracujący
2)z windowsem 10
3)15.4-15.6
4)jakiś mały ssd na windowsa i jedną grę
5 a) 3500-4000 chciałbym się zamknąć w tych widelkach oczywiście im mniej tym lepiej. Najlepiej nowy
5 b) 3 lata przynajmniej nie mam drugiego laptopa
5 c) w ciągu miesiąca
6) najważniejsze mocna konstrukcja bo dużo podróżuje mam torbę ale i tak.
7) matowa
8} dom biurko łóżko przeważnie za granicą 
9) ciężko mi.powiedzieć ale chcialbym żeby laptop lagow nie.miał gram tylko w cabal online dość stara gierka ale zależy mi na plynnosci żadnych zaciec 
10)tak jak wyżej żadnych lagow windowsa najlepiej przez te 3 lata z programów jedynie jakiś do.filmów 
11) matowa matryca i jak się coś w tej cenie znajdzie podświetlana klawiatura
12) ---
13)---
14)w ostateczności mogę dopłacić ale musicie mi dac do tego powód 

Opublikowano
Cytat

Dorosły 22 lata pracujący

To tak orientacyjnie, np. w razie rabatów dla studentów czy darmowe systemy na konkretnych kierunkach.

Cytat

ciężko mi.powiedzieć ale chcialbym żeby laptop lagow nie.miał gram tylko w cabal online

Ale ogólnie zależy ci na wydajności grafiki pod jakieś nowsze tytuły?

Cytat

w ostateczności mogę dopłacić ale musicie mi dac do tego powód 

Aktualnie możesz kupić już kilka modeli z nowymi procesorami Coffee Lake-H

Dell Inspiron G5 i5-8300H/8GB/128+1000/Win10 GTX1050Ti - lepszy brat tańszego modelu G3 z obsługą Thunderbolt 3 po USB-C, dobra karta sieciowa i wywiewem na tył. łato też rozbudować w nim RAM do 16GB dokładając jedną kość.

Test: link

Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/120+1000/Win10 GTX1050 FHD

Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/120+1000/Win10 GTX1050Ti FHD - wydajniejsza o ok 30-35% zależnie od gry,

Test: link

HP OMEN i7-7700HQ/8GB/1TB/Win10 GTX1050Ti - możesz też Omena z 2017 r. kupić taniej o 650zł (cashback) a jak dostaniesz zwrot (tylko to trwa kilka dni) dokupić dysk SSD M.2 (PCIe NVMe) np. Plextor M9PeGN 256GB są już za 369zł.

Testy:

http://laptopmedia.com/review/hp-omen-15-mid-2017-gtx-1060-max-q-review-a-fresh-new-start/
https://www.purepc.pl/notebooki/test_omen_by_hp_15_czy_gtx_1060_i_120_hz_graja_do_tanga

Cytat

dom biurko łóżko

Tylko nie kładź bezpośrednio na kołdrze bo laptopy zasysają powietrze od spodu ? Znajdź jakąś plastikową tacke do krojenia w markecie albo taką podstawkę.

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź.

Myślę nad tym omenem raczej będzie najlepszy (i7) po prostu dopłace te 250 zł to wrzuca ssd 256 gb tak? Pytanie tylko czy będzie wytrzymały oraz czy się nie będzie grzal grając bez podkładki chłodzącej? Jak działa ten cash back?

Pozdrawiam

Opublikowano
Cytat

Myślę nad tym omenem raczej będzie najlepszy (i7) po prostu dopłace te 250 zł to wrzuca ssd 256 gb tak? 

Tylko posiada trochę słabsze chłodzenie (Dell ma lepsze), więc do grania przyda sie podstawka chłodząca i undervolting.

Cytat

Jak działa ten cash back?

Przeczytaj wątek, wszystko jest tam opisane.

Opublikowano

HP Omen 15-ce010nw (2CQ97EA)

- 8 GB RAM 2400 Mhz

- 1 TB HDD

- podświetlana klawiatura, matowa matryca

- NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB

- Intel Core i7-7700HQ

- Windows 10 Home

- minusem jest brak dysku SSD

Acer Aspire 5 (NX.GUGEP.007)

- 8GB RAM 2133 Mhz

- 1 TB HDD

- 128GB M.2 SSD

- podświetlana klawiatura, matowa matryca

- NVIDIA GeForce 940MX

- Intel Core i5-8250U

- Windows 10 Home

Opublikowano
Dnia 31.07.2018 o 20:38, FxJ napisał:

Tylko posiada trochę słabsze chłodzenie (Dell ma lepsze), więc do grania przyda sie podstawka chłodząca i undervolting.

Przeczytaj wątek, wszystko jest tam opisane.

Zaraz obczaje ten wątek. Podstawka chłodząca odpada przeważnie będę grał/oglądał na tej podstawce zwykłej bez chłodzenia. Nie jestem przekonany do Della więc zostaje Acer z tą lepszą kartą. Nie będzie miał żadnych problemów z chłodzeniem? 

Pozdrawiam