Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuje zakup laptopa, ponieważ mój obecny dogorywa (parę upadków za nim, mam go już parę lat) i szukam pomocy w wyborze czegoś nowego.

1) Laptop dla mnie 25 lat, praktycznie w nic nie gram, ale dobrze jakby można było odpalić jakąś gierkę, bo może mi się zachce, ale spoko by było jakby mógł robić te wizualizacje w programach typu 3d max itp, bo moja dziewczyna pracuje na tych programach, więc mogłoby się przydać.
2) windows w zestawie lub w cenie
3) 13 cali
4) ssd?
5)4k-5k PLN
 mój jedyny głowny komputer, chciałbym go kupić jak najszybciej, ale ewentualnie mogę poczekać 2-3 miesiące
7)matryca chyba matowa, bo to niby takie fajne, ale w sumie to nie wiem xD
8) Raczej często będę go gdzieś nosił, nie będzie ciągle stał w domu
9) Gry raczej na poziomie Ligi Legend, chociaż chętnie pograłbym w jakieś far cry, ale mogę sobie kupić konsolę...
programy to te autocady, 3d max byłoby spoko jakby ogarniał, ale też nie jest to must have
10) fajnie by było jakby miał podświetlaną klawiaturę, ale też nie jest to mus
11) do tej pory miałem (mam) lenovo y580, ale już ledwo żyję, ale ogólnie byłem z niego zadowolony 

Polecano mi dell XPS 13, ale on chyba wychodzi trochę poza budżet

Opublikowano

Przemyślałem to sobie i olać te gierki i renderingi. Taki laptop dla mnie casualowo biznesowy i ewentualnie czasem zagrać w jakiegoś lola. 13 cali, żeby mi się mieścił do torby/plecaka i można zapomnieć o far cry 5 i tych autocadach. Pod to można złozyć jakiegoś peceta.

• FxJ zmienił(a) tytuł na [4500] Laptop do pracy
Opublikowano

Dell Latitude 7390 i5-8350U 8GB 256GB FHD W10 36mc - 4250 zł + opcjonalnie stacja dokująca po USB-C i złączu obook

https://www.notebookcheck.net/Dell-Latitude-7390-i5-8350U-SSD-256-GB-Laptop-Review.296894.0.html

Lenovo Thinkpad L480 i5-8250U/8GB/256/Win10P z LTE - 4279zł + opcjonalnie stacja dokująca po USB-C z TB3

https://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-L480-i5-8250U-UHD-620-IPS-SSD-Laptop-Review.289894.0.html

Ciężko tak doradzić jak ma być tylko 13,3" ? Jak byś miał jakieś konkretniejsze wymagania to napisz.