Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1) Student
2) Nie musi, domyślnie windows uczelniany.
3) 13,3”-14,x"
4) Koniecznie SSD
5) 1500-2000zł, propozycje za trochę więcej też mile widzane. Skłaniam się ku laptopowi z poleasingu
5 b) Tyle ile się będzie dało. Poza tym mam jeden starszy i jeden nowszy komputer, więc laptop jest tylko dodatkiem aby móc robić coś mobilnie.
5 c) Jak najszybciej
6) Byleby się nie rozpadał
7) 1920x1080, najlepiej matowa.
8} Najczęściej poza domem (np uczelnia), lecz w domu też.
9) Gry niskich wymagań, ew. średnich jeśli to w ogóle osiągalne.
10) Visual Studio, inne IDE, Unity (małe projekty, amatorsko/nauka)
11) Brak
12) Pierwszy laptop. Raczej nie chcę nic od HP (nie podoba mi się styl klawiatury)
13/14) Z postu o polecanych laptopach: https://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Dell-Latitude-E6440.112051.0.html - wygląda dobrze, ale wtedy dochodzi np. coś takiego https://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Dell-Precision-M4800.105965.0.html z o wiele lepszym procesorem, ale niestety z większym ekranem. Czy istnieje model parametrycznie podobny do M4800 ale jednak z 14 calowym ekranem? 

Opublikowano

Spodobał mi się Lenovo ThinkPad T470p ze względu na dodatkowy GPU, który trochę powiększa możliwości, ale niestety nigdzie nie potrafię znaleźć tego laptopa w stanie innym niż nowy. Gdzie szukać poza allgero?

Poza tym, czy występują jakieś Delle z dodatkowymi kartami?

Dodatkowo większość z tych laptopów dochodzi do 2500, jak wypadłoby coś tańszego?

Opublikowano (edytowane)
Cytat

nigdzie nie potrafię znaleźć tego laptopa w stanie innym niż nowy.

Za rok-dwa będzie ich sporo jako poleasingowe.

Cytat

występują jakieś Delle z dodatkowymi kartami?

E5480 są też z 930MX

E5450 z 830M / 840M

Z tańszych z procesorami U.

- Dell Latitude E7450

- Lenovo ThinkPad T450s

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

Jak wypada on w porównaniu do modeli poleasingowych w podobnej cenie?

Tak jak do aktualnych laptopów biznesowych za 5000-6000zł.

Czyli niższa jakość, w tym matryce o znacznie słabszych parametrach, gorsze klawiatury, zerowa rozbudowa, praktycznie nienaprawialne płyty główne.

Lenovo Ideapad 520s-14 i3-7130U/8GB/1000 - 2249zł, nieco wyższa seria i od razu sporo droższa i to bez SSD.

Opublikowano

Tak, ceny E7450 wahają się w okolicach 2000zł, gdzie E5470 wypada w granicach 2000-2100zł a posiada lepszy procesor (przynajmniej tak wnioskuję z tego co udało mi się wyczytać). Dlatego szukam konkretnie modeli, które będą najbardziej opłacalne pod względem tego co oferują a ceny.