lyskyy Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2018 (edytowane) 1) Laptop ten ma być przeznaczony dla 2 studentów ( mojej siostry + jej chłopaka). Obaj szanują sprzęty elektroniczne więc zakup dodatkowej gwarancji czy też innych rzeczy jest niepotrzebny 2) Laptop bez systemu operacyjnego w ramach cięcia kosztów 3) Wielkość matrycy z 15', waga raczej nie robi większego znaczenia. 4) Przydałby się dysk SSD ale nie wiem czy w tej kwocie mogę się tego spodziewać 5 a) 2200 MAX.chodzi mi o samego laptopa bez zestawow. Może być on nowy, bądź być outletem czy też wersja " odnowioną " 5 b) będzie to jedyna jednostka w ich domu. 5 c) Zakupu będę dokonywal w ciągu następnego miesiąca ale chciałbym mieć już coś przygotowanego wcześniej. 6) dobrze by było aby laptop nie rozlatywal się od patrzenia na niego ? 7) Rozdzielczość od 1600 w górę. Matryca raczej matowa, laptop nie będzie raczej podłączany do osobnych monitorów ( możliwe że sporadyczne do tv aby obejrzeć film ) 8} Laptop będzie używany w domu. 9) Gry - raczej gry z niskimi wymaganiami typu jakiś Rayman origins. Najważniejsza kwestią jest to, aby na danym laptopie dało się uruchomić program AutoCAD ponieważ męska część dla której będzie takowy laptop należał interesuje się tym programem i z tego co wiem używają go także u niego w pracy więc pewnie chciałby w domu porobic kilka rzeczy związanych z pracą. 11) żadne 12) żadne. 13) aktualnie znalazłem jeden model który mnie zainteresowal LENOVO W520 i7-2720QM FHD 16GB 240 SSD QUADRO 2GB - lecz nie powiem w sprawach laptopów jestem laikiem. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam ( Przepraszam za brak polskich znaków w większości słów oraz za jakiekolwiek pomyłki w ankiecie, wypełniałem ja za pomoca telefonu ? ) Edytowane 29 Lipca 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2018 Cytat Laptop bez systemu operacyjnego w ramach cięcia kosztów Praktycznie wszystkie stacje robocze były sprzedawane z systemem. Cytat Przydałby się dysk SSD ale nie wiem czy w tej kwocie mogę się tego spodziewać Crucial MX500 250GB SATA3 (CT250MX500SSD1) Samsung 860 EVO 250GB SATA3 (MZ-76E250B/EU) GoodRam IRDM Pro 480GB SATA3 (IRP-SSDPR-S25B-480) Samsung 860 EVO 500GB SATA3 (MZ-76E500B/EU) Możesz kupić nawet bez dysku i zamontować kupiony samodzielnie SSD z pełną gwarancją 3-5 letnią. Lepiej kieruj się ku nowszym stacjom roboczym: Dell Precision M4700Dell Precision M4800 Lenovo ThinkPad W540 Zbook 15 G2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi