Seeban Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2018 (edytowane) Witam wszystkich Mój stary Dell 6400 goni już ostatkiem sił więc muszę rozejrzeć się za zamiennikiem Oto ankieta 1. Facet 40+ 2. W zupełności wystarczy Win7 3.Matryca 15 cali , waga nie jest istotna laptop będzie robił za stacjonarkę w biurze. 4.Laptop może być z HDD, posiadam SSD więc mogę sobie sam wymienić, napęd nie jest konieczny ale jeżeli będzie to nic się nie stanie , zawsze można włożyć dodatkowy HDD w kieszeń. 5 a,b, c Budżet to 2500 max. Myślę o czymś poleasingowym a nie „lutowanym plastiku” z marketu. Laptop będzie używany wyłącznie przeze mnie w biurze + multimedia oraz najważniejsza sprawa : gdy będę się nudził w pracy chcę sobie pograć w miarę komfortowo w World of Warcraft ? Nie oczekuję oczywiście takich osiągów jak na domowej stacjonarce. Chciałbym kupić sprzęt w ciągu miesiąca. 6. Jakość wykonania jest ważna (laptopy biznesowe) choć mogę pość na jakiś kompromis jeżeli będzie lepszy procek i grafika. 7. Matryca FHD była by oczywiście najlepsza ale 1600 też ujdzie. Matowa, bo nie będę podłączał do zewnętrznego monitora. 8. Używany będzie w biurze czasami na biurku w domu. 9. Tylko WOW ? 10. Pakiet biurowy + internet, filmy, muzyka, żadnych specjalistycznych programów. 11 Przydał by się display port, jak najwięcej złączy karta, SD 12 Nie mam jakiś specjalnych wymagań kolorystycznych byle nie był jakiś „żarówiasty” pozdrawiam Seeban Edytowane 20 Lipca 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2018 Cytat W zupełności wystarczy Win7 Jak masz licencje wolną możesz wpisać klucz od 7-ki podczas instalacji i przyjmie. Sama 7-demak to martwy system, nie rozwijany i nie wspierany przez "nowe" laptopy (2017/2018). Tylko Windows 10.5 tak naprawdę warto instalować. Cytat posiadam SSD więc mogę sobie sam wymienić Jaki masz dysk SSD (model)? M.2 czy SATA 2,5"? Dell Latitude E6540 z procesorem i7, matrycą FullHD, 16GB RAM i najlepiej bez dysku SSD + nowy np. Samsung EVO 860 500GB chyba że ten co masz jest sensowny (ale nie napisałeś). Cytuj
Seeban Opublikowano 20 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2018 Tak mam klucz od 7, dysk SATA Goodram cx300 Cytuj
FxJ Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2018 W przypadku Della akurat wszystkie będą z systemem, co do CX300 możesz wystawić na OLX to nie jest dobry dysk, tylko bardzo budżetowy i nie polecany. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi