Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

czy jest on warty swojej ceny?

Ale w najtańszej konfiguracji za jakieś 2700-2800zł reszta to przerost formy nad treścią i lepiej kupić inne konstrukcje z lepszymi matrycami i jakością wykonania i trwałością obudowy.

Napisz czego wymagasz od laptopa.

Opublikowano (edytowane)

No to jak już wspomniałem, potrzebuję laptopa na studia, maksymalna cena jaką mogę wydać to 4000 złotych, laptop może być bez systemu Windows, rozmiar matrycy to minimum 15,6. Emm, fajnie też żeby miał napęd DVD, dysk SSD + HDD(o ile to w ogóle możliwe w konfiguracji z napędem), ważna jest również dla mnie ilość RAM, celuję w 16 GB, liczy się również rodzaj konstrukcji, chcę żeby była wykonana porządnie, a nie żeby to były jakieś trzeszczące i pękające plastiki, oczywiście podchodzi to pod kategorię laptopów biznesowych. Procesor chciałbym żeby był to intel 8 generacji, jeżeli wchodzę już w taką cenę, a co do karty graficznej to nie przykładam do niej jakieś szczególnej uwagi, ale nie pogardziłbym odpaleniem GTA V(lecz to nie jest jakiś wyznacznik, jak wspomniałem nie przywiązuje do niej szczególnej uwagi). No i to chyba tyle, aha i najważniejsza informacja - nie chcę żadnego laptopa typu dla graczy, gdzie większą część kwoty będę musiał zapłacić właśnie za kartę graficzną

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

fajnie też żeby miał napęd DVD

Wiesz jakie wymiary ma nagrywarka, kosztem czego - pojemności baterii, slotu M.2 na SSD, czy chłodzenia?

Zewnętrzną nagrywarkę na USB dostaniesz już poniżej 80zł.

Cytat

Procesor chciałbym żeby był to intel 8 generacji

Kaby Lake R

Coffee Lake-H

Ciekawe czy je rozróżniasz ? ? Bo brak opisu nie pomaga w doradzeniu.

Cytat

ważna jest również dla mnie ilość RAM, celuję w 16 GB

Ceny kości pamieci RAM 2018 - ceny są aktualnie kosmiczne.

Lenovo Thinkpad L580 i5-8250U/8GB/256/Win10P FHD

Lenovo Thinkpad L580 i5-8250U/16GB/256/Win10P FHD

To są konkretnie modele biznesowe

ASUS VivoBook Pro 15 N580VD i5-7300/8GB/256+1TB/Win10

A to konsumenckie do pracy i grafiką na tyle wydajną żeby odpalić wszystkie gry na średnich.