Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, FxJ napisał:

Z 2GB VRAM to w ogóle nie ma sensu, 1050Ti to takie dobre minimum do grania na tą chwilę, 1060 6GB przynajmniej ma na tyle dobrą wydajność żeby się za szybko nie zestarzeć. 

Ok rozumiem, ale zobacz tutaj. Praktycznie identyczny skład jak u mnie, oprócz karty oczywiście

Większość high lub ultra i 40-80 fps. Po co więcej do płynnej gry?

Poza tym 1060 6GB to koszt nawet pod 1000, bez przesady, nie wydam tyle... 1060 Jeżeli trafi się jakaś dobra okazja, to kupię, ale na ten moment odkładam. W zamian za to chcę pobawić się tym co mam, czyli OC i pomyślałem o trzech zmianach:

- dodatkowe dwa/trzy wentyle 140 (tył i 2x góra)
- dodatkowe radiatory na sekcję zasilania (tylko nie jestem pewny czy to ma sens w przypadku mojej płyty, bo domyślnie ma niezłe chłodzenie)
- zamiana boksowego chłodzenia na Fortis 3 albo wodne (co myślicie?)

SilentiumPC Sigma Pro 140 x 2/3 - w przypadku regnum, gdzie jest wbudowany ręczny regulator prędkości, wersja z PWM czy bez? Bo PWN oznacza opcje automatycznego sterowania prędkością przez płytę główną, a przecież tutaj mam możliwość ręcznej zmiany, więc chyba to się gryzie i powinienem wziąć model bez PWN? Czy źle rozumiem? Tym bardziej, że złącza są 3pinowe https://www.silentiumpc.com/wp-content/uploads/2018/03/Silentiumpc_Regnum_RG4_EN_PL.pdf więc raczej na pewno zwykła wersja bez PWN?

Edytowane przez caamel
  • Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Cytat

Większość high lub ultra i 40-80 fps. Po co więcej do płynnej gry?

No nie wiem, jak teraz wszyscy kupują albo monitory 144Hz albo 1440p.

Możesz podłączyć bezpośrednio do płyty głównej, przez "fan controller" regulujesz ilość obrotów napięciem.

Opublikowano
6 minut temu, FxJ napisał:

Możesz podłączyć bezpośrednio do płyty głównej, przez "fan controller" regulujesz ilość obrotów napięciem.

Wiem już wyczytałem w sieci ? Kupię wersję bez PWM, bo wolę samemu kontrolować prędkość przełącznikiem na obudowie.

9 minut temu, FxJ napisał:

No nie wiem, jak teraz wszyscy kupują albo monitory 144Hz albo 1440p.

A co mnie wszyscy obchodzą ? Staram się dobrać do mojego zestawu i tego co ja mam