Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zamierzam kupić nowy tv do pokoju ze zdjęcia  pokój  ze względu na ilość miejsca wybór padł na 32 do 43 'cale. cena do 2000zl. 

Przeznaczenie tv to głównie: 
-filmy z pendrive/dysk zewnętrzny w jakości /1080p i większa 
-konsola xbox one (wyścigi) 
YouTube/czasem jakiś mecz bądź zwykle oglądanie tv. 

Pozostaje tylko jedna kwestia mianowicie Full-HD czy 4k do moich potrzeb, które wymieniłem wyżej? Wiem,ze zdecydowana większość kupuje już 4k ale...mam kilka pytań : 
-czy ogladajac film np z pendrive'a badz zwykla telewizje na telwizorze 4k obraz bedzie lepszy niz na tv FullHd? 
- konsola na tv fullhd/4k czy beda jakies roznice? 
ogolnie jak sie ma wyswietlanie na tv 4k tresci z mniejszymi zozdzielczosciami? 

Oczywiście proszę o polecenie kilku sensownych modeli zarówno 4k jak i w Full-HD. Pozdrawiam 
PS. wpadło mi w oku 2 modele SAMSUNG UE32M5502 i SAMSUNG UE32M5502

Edytowane przez djeminem2018
Opublikowano
Cytat

czy ogladajac film np z pendrive'a badz zwykla telewizje na telwizorze 4k obraz bedzie lepszy niz na tv FullHd? 

Wizualnie będzie trochę lepszy.

Cytat

ogolnie jak sie ma wyswietlanie na tv 4k tresci z mniejszymi zozdzielczosciami? 

Bezproblemowo, skalowanie działa super płynnie.

UE43M5672 - są chyba tylko w saturnie teraz.