Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odp:
1) Facet, 25 lat
2) Z Win10
3) 15,6” wystarczy, waga nie ma znaczenia
4) Bardzo zależy mi żeby był SSD (przynajmniej pod sam system) + HDD (500GB wystarczy), od biedy obejdę się bez napędu
5 a) Chciałbym się zmieścić w 3500, ale jeśli naprawdę będzie warto to ewentualnie mógłbym dać nawet 4000, nowy
5 b) 4-5 lat, innego nie będzie w domu
5 c) Jak najszybciej, najlepiej jeszcze w tym tygodniu (przeprowadzka za rogiem)
6) Najważniejsza wydajność, jakość wykonania przyzwoita, byle nie tandeta, czas pracy baterii ma małe znaczenie
7) Matryca matowa, najlepiej Full HD, będę podpinał dodatkowy monitor (w przyszłości może nawet dwa)
8} Przede wszystkim w domu, dlatego waga czy bateria nie mają większego znaczenia
9) W najbliższym czasie kupię PS4, dlatego na laptopie będę grał głównie w mało wymagające gry (LoL, Diablo III)
10) Visual Studio, ale raczej rzadko
11) Matowa matryca, podświetlana klawiatura byłaby bardzo mile widziana. Bardzo chciałbym podłączyć laptopa do stacji dokującej, więc zależy mi na odpowiednich wejściach.
12) Nigdy nie miałem laptopa, nie mam uprzedzeń do żadnych marek
13)
14) To chyba wszystko

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano
Cytat

Bardzo chciałbym podłączyć laptopa do stacji dokującej

Czyli priorytet to złącze USB-C z ThunderBolt 3, a z nim najtaniej dostaniesz Delle:

Dell Inspiron G5 i5-8300H/8GB/128+1000/Win10 GTX1050Ti (Inspiron 5587) - jakoś niebawem zaczną do sklepów trafiać nowe Delle G5, ale nie wiem czy pojawią się od razu też z 1050.

Procesory Coffee Lake-H i5-8300H / i5-8400H są wydajniejsze od i7-7700HQ.

Dell Inspiron 7577 (7577-3056) + Corsair MP500 120GB

Opublikowano (edytowane)

Pytanie czy aby na pewno ten ThunderBolt jest mi potrzebny? Nie mam zamiaru podpinać monitorów 4K tylko zwykłe Full HD. Nie wystarczy na to zwykła stacja dokująca pod USB-C albo nawet USB 3? Inna sprawa że ceny tych stacji dla ThunderBolt-a też mnie lekko przerażają, liczyłem że kupię coś za 300-400zł.

Edytowane przez Marcin23
Opublikowano

Trochę się musiałem nadzwonić ale udało się załatwić ? Czekam teraz tylko na maila z potwierdzeniem i zamawiam, wezmę sobie od razu wersję z SSD i 16GB ramu i z voucherem wyjdzie niecałe 4000 ?  Dzięki wielkie za pomoc.

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Ok. Dzięki wielkie za podpowiedź.

Ale najprawdopodobniej wykorzystam promocję HP Omen i postaram się o zwrot -650 zł na zakup Omena powyżej 4000 zł (voucher już mam).

W związku z tym znalazłem takie dwa egzemplarze (wyjdzie ok 3500):

- HP OMEN i7-7700HQ/8GB/1TB+240SSD/Win10 GTX1050Ti

- HP OMEN i7-7700HQ/16GB/1TB/Win10 GTX1050Ti

Który byście wzięli?

/cytat z innego forum/

HP OMEN i7-7700HQ/16GB/1TB/Win10 GTX1050Ti - tego, a jak tylko dostaniesz zwrot kup dysk SSD M.2 PCIe NVMe np. ADATA XPG SX8200 240GB

Edytowane przez FxJ