Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

1) Facet , 25 lat, na raty.
2) System mile widziany.
3) Preferowane 17,3', ostatecznie jeśli redukcja wielkości będzie się wiązać z np. zamienieniem karty graficznej na mocniejszy model, to nie ma problemu. Waga nieistotna.
4) SSD + HDD, napęd zbędny.
5) Sam laptop za około 6000 zł, jeśli jednak dopłata będzie wiązać się ze znaczącym skokiem jakości/wydajności jestem skłonny zwiększyć budżet do 7-7,5 tyś.
5 b) Jak najdłużej, zapewne około 4-5 lat.
5 c) Najlepiej jak najszybciej, w ciągu miesiąca.
6) Solidna obudowa, dobre chłodzenie bardzo ważne.
7) Matowa matryca, full HD, w przyszłości będę go podpinał od czasu do czasu pod TV.
8} W domu.
9) Gry z największymi wymaganiami, chcę nadrobić zaległości w grach PC. Oczekuję płynności, a na drugim miejscu jakości grafiki.
10) Laptop na pierwszym miejscu do celów gamingowych, a na drugim co celów tradycyjnych. Nie będzie używany do specjalistycznych programów.
11) Najważniejsze to bardzo dobre chłodzenie (tutaj myślałem szczególnie nad MSI, serią GT), preferowany stonowany wygląd zewnętrzny, ale nie jest to najistotniejsze, może byc wygląd typowo gamingowy (Dream Machines mają bardzo fajny wygląd), brak szczególnych wymagań.
12) Brak, zawsze miałem do czynienia z Lenovo, dlatego wolałbym tym razem postawić na inną markę.
13) Nie znalazłem aktualnej oferty, która by mnie wybitnie zainteresowała.
14) Dzięki za pomoc! Laptop będzie używany około 3 godziny dziennie, grafika w moim przypadku nie jest najważniejsza, ale chciałbym żeby nowe tytuły w najbliższych lata działały płynnie.

Opublikowano
Cytat

w ciągu miesiąca.

Daj znać na 1-2 dni przed zakupem to jeszcze zerknę

Cytat

tutaj myślałem szczególnie nad MSI, serią GT

Te z nowymi procesorami Coffee Lake-H są strasznie drogie, no nie mają jeszcze większej konkurencji od HP i Lenovo np.

MSI GT72VR 6RE-073PL Dominator Pro z allegro za 6999zł tylko musiałbyś dopytać kiedy kupiony, najlepiej poproś o skan dowodu zakupu.

MSI GP73 i7-8750H/8GB/1TB/Win10X GTX1060 + dysk SSD M.2 ADATA XPG SX8200 240GB lub Samsung 970 EVO 250GB  ~ 6300zł

• reaction_title_1 1
Opublikowano

Witam, @FxJ

Właśnie będę się umawiał się z gościem od tego GT72VR z allegro na oglądanie, okazało się, że z jednego miasta jesteśmy. 

Macie jakieś rady, rzeczy które powinienem szczególnie sprawdzić przy decydowaniu się na zakup? ?

Opublikowano (edytowane)

Witam ponownie ? Niestety transakcja tego laptopa z allegro po wielu trudnościach, nie doszła do skutku...

Jednak postanowiłem zwiększyć budżet do około 8000zł, laptop jak wyżej, a dodatkowo koniecznie musi posiadać gtx1070. 

Co sądzicie o takim MSI?

MSI GE73 i7-8750H/8GB/1TB+128/Win10 GTX1070 120Hz (GE73 8RF-091PL)

Może taki Dream Machines dałby radę?

Dream Machines GS1070 i7-8750H/8GB/512 GTX1070 ( GS1070-17PL31)

Dzięki!

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

http://laptopmedia.com/highlights/lenovo-legion-y530-to-feature-the-geforce-gtx-1160/

Już co nieco słychać o GTX 1160...

ACER Predator Helios 500 (NH.Q3NEP.009) - 8299 zł

Cytat

Co sądzicie o takim MSI?

Wpierw stawiałbym na Acera, co do MSI troszkę bym poczekał aż stanieją ale GE to prawie najwyższa seria od MSI lepsze są tylko GT.

https://www.notebookcheck.net/MSI-GE73-8RF-Raider-RGB-i7-8750H-GTX-1070-Full-HD-Laptop-Review.309006.0.html

Do grania przydała by mu się dodatkowo podkładka chodząca żeby unieść go żeby mógł łatwiej zaciągać powietrze spod spodu.

I zwiększyć przepływ powietrza w obudowie, bo ma bardzo długie ciepłowody.

http://promocje.msi.com

• reaction_title_1 1