Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) mężczyzna ,23 lata
2) z systemem
3)15,6
4) hdd, ssd, będzie kupiony osobno, więc cena spada o wartość dysku (256gb)
5) 2500zł +/- 200zł , nowy 
5 b) jak najdłużej , mam stacjonarny lecz pójdzie w odstawkę
5 c) na początku lipca
6) po prostu dobrze wykonany, nie tandeta
7) full hd, matowa 
8} generalnie w domu 
9) nie zamierzam grać w gry
10) internet, filmy
11) jak wyżej, dobre wykonanie, matowa matryca, hdmi, możliwość dołączenia ssd , 8gb RAM 
12)
13) myślałem nad Acer Aspire 5 z i3/i5 , lenovo ideapad 320 , ogólnie powszechne znane 
14) Głównie zależy mi na płynności i szybkości przeglądania internetu, fajnie jakby był jak najwydajnieszy procesor typu i5

Edytowane przez freestyle741
Opublikowano
Cytat

po prostu dobrze wykonany, nie tandeta

Takie lepsze modele, to w tej cenie tylko bez systemu i to naciągając jak Asus S510UN z i5 lub Thinkpad E580 z i3 - więc tutaj musiałbyś sporo dołożyć.

Cytat

mam stacjonarny lecz pójdzie w odstawkę

Z jakim procesorem?

W zasadnie najlepsze w tej cenie są te Acery

Acer Aspire 5 i3-8130U/8GB/256+1000/Win10 MX130 IPS za 2699zł tylko tutaj musiałbyś się pośpieszyć

Acer Aspire 5 i5-8250U/4GB/1000/Win10 MX130 IPS + rozbudować o kość ram 8GB i SSD

ASUS VivoBook 15 R542UA i5-8250U/8GB/1TB/Win10

Ewentualnie ten tańszy Asus ale i matryca typu TN i cała konstrukcja z tworzywa, tyle że ma bardzo fajną baterie.

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Z jakim procesorem?

AMD FX 4100, ale nie interesuje mnie rozbudowa, chcę się przerzucić na laptopa ;) chyba że pytasz o obecne "osiągi" to ok :) 

Cytat

Takie lepsze modele, to w tej cenie tylko bez systemu i to naciągając jak Asus S510UN z i5 lub Thinkpad E580 z i3 - więc tutaj musiałbyś sporo dołożyć.

strasznie spodobał mi się ten asus i o ile mógłbym naciągnąć budżet to brak systemu mnie dobija bo to kolejne kilka stówek ponad przekroczony już budżet 

Obecnie na oku mam tego acera z i5 i 8gb ramu, jak w nim z jakością wykonania? nie jest to pewnie full alu body jak  w przypadku asusa ale czy to częściowe wykonanie z aluminium daje dobre wrażenie w połączeniu z tworzywem ? 

Czekam też na inne propozycje , choć pewnie nic lepszego nie znajdę :)

Edit: czy różnica w działaniu między i3 a i5 w przypadku moich wymagań będzie znacząco na korzyść i5? Jest sens dopłacać ? 

Edytowane przez freestyle741
Opublikowano
Cytat

ale nie interesuje mnie rozbudowa

https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-FX-4100-Quad-Core-vs-Intel-i5-8250U-vs-Intel-i3-8130U/255vs3225vs3042

Pytałem ze względu na wydajność.

Cytat

ale czy to częściowe wykonanie z aluminium daje dobre wrażenie w połączeniu z tworzywem ? 

Poprawia sztywność obudowy i klapy matrycy.

Cytat

czy różnica w działaniu między i3 a i5 w przypadku moich wymagań będzie znacząco na korzyść i5?

Na dłuższy okres kupując laptopa i owszem, o ile oczywiscie dokupisz RAM i SSD w przeciągu 1-3 miesięcy. Strony są coraz bardziej wymagające (masa javascript + clokery rekla mw przeglądarce itd.) więc nawet do internetu warto.

Opublikowano

Okej, dziękuję bardzo za pomoc... chyba sie zdecyduję na tego acera z i5 8gb ramu :) 
Powiedz mi proszę tylko czy warto brać tego laptopa  z opcją ssd czy lepiej kupić osobno (jeśli tak to jaki?  proszę o propozycję 128 gb jak i 256gb dla porównania)