Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej Wszystkim,

Jestem troche w kropce, potrzebuje Waszej pomocy z doradzeniem notebooka, :

1. Budzet do ~4,5k
2. 15 cal.
3. Przygladalem sie glownie Dell i HP 
4. Do czego ma służyć notebook? Glownie tworzenie muzyki / DJ, typowe funkcje - dokumenty, internet, filmy
5. Wydaje mi sie ze najwazniejszy jest mocny procesor przy tworzeniu muzyki - solidna i7, ew i5 z 4 rdz., RAM (8GB z solidnym taktowaniem wystarczy, lub wiecej), waga i mobilnosc - od czasu do czasu bede uzywac w podrozy wiec wazne aby byl wygodny, dosc lekki, potrzebny sie tez dysk SSD.
6. Gry? - czasem, ale raczej starsze gry (mam ps4 wiec nie zalezy mi na nowych tytulach), wiec grafika bez wiekszego znaczenia
7. Praca na baterii - czasem bede uzywac poza domem wiec fajnie aby czas pracy nie byl najkrotszy
8. System - Win 10 Pro PL
9. Wyswietlacz - matowy
10. Wyglad - Raczej stonowany, wazne aby bylo podswietlenie klawiatury
11. Dysk? SSD + HDD

zalozmy ze nie szukam Macbooka  

Wpadly mi w oko te z serii Vostro, jednak troche przekracza budzet
DELL Vostro 7570 [N301VN7570EMEA01] - 16GB

Dzieki za wszelkie pomysly!

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

RAM (8GB z solidnym taktowaniem wystarczy, lub wiecej)

Najlepiej w jednej kości tak byś mógł sobie samodzielnie rozbudować o kolejną - teraz ceny kości RAM są wręcz kosmiczne wiec warto dokupić za 2/3 miesiące np.

Są już laptopy z nowymi procesorami Coffee Lake-H.

Acer Aspire 7 i7-8750H/16GB/1000/Win10 GTX1050Ti FHD - procesor sześciordzeniowy

I do tego jakiś dobry dysk SSD M.2 (PCIe NVMe) np. Kingston KC1000 240GB na kościach MLC lub szybszy Samsung EVO 970.