Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) dorosły
2) tak, razem z win 10
3) 13,3”-14,x"
4) SSD, nie zależy mi na napędzie DVD / nagrywarce
5) chcę oscylować wokół 6000 zł, jestem otwarty na propozycje przekraczające ten budżet (max 7000)
5 b) będzie to mój jedyny komputer, chciałbym dokupić do niego także monitor
5 c) w ciągu maksymalnie 2 miesięcy
6) zależy ma estetyce wykonania, chciałbym sprzęt wykończony aluminiową obudową choć w połowie, najlepiej w srebrnej, grafitowej kolorystyce. Odpadają bajeranckie, wizualne efekty typu klawiatura podświetlona na milion kolorów, garby i inne elementy sprawiające, że laptop wygląda jak walizka na kody atomowe.
7) Będę głównie pracował na zewnętrznym monitorze, ale nie ukrywam, że chciałbym matową matryce.
8} dom, w terenie 
9) Chciałbym grać głównie w tytuły MMO oraz takie produkcje jak GTA V (średnie detale), CS:GO, BF 3 i 4, The Division, Fortnite, F1 2018
10) Adobe Premiere
11) matowa matryca, aluminiowa obudowa, srebrna - grafitowa kolorystyka
12) Produkty Apple nie wchodzą w grę 
13) ASUS VivoBook Pro 17 N705UD i7-8550U/16GB/512SSD/Win10 (N705UD-GC209T)
14) nie zależy mi na mega mocnej baterii

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

3) 13,3”-14,x"

13) ASUS VivoBook Pro 17

Czyli? Bo najlepiej do obróbki brać 15,6 - 17,3" z dobrym chłodzeniem.

Cytat

w ciągu maksymalnie 2 miesięcy

Więc koniecznie napisz na kilka dni przed zakupem bo 2 miesiące to masa czasu może się jeszcze pojawić kilka modeli na rynku.

Cytat

10) Adobe Premiere

Wymuszone renderowanie przez GPU ? ?

Z dobrym chłodzeniem i grafiką wymienną (slot MXM).

MSI GT62VR i7-7700HQ/8GB/1TB/Win10X GTX1060 IPS + rozbudowa o kolejną kość 8GB RAM do 16GB (lub 32GB nawet bo ma łącznie 4 sloty).

+ SSD M.2 (PCIe NVMe) o pojemności ok 500GB.

Samsung 960 EVO 500GB

Samsung 970 EVO 500GB

Ale może w nich brakować takiej blaszki do przykręcenia dysku SSD (nie ma zwykle jej dołączonej), więc najlepiej poproś w sklepie o zamontowanie.