Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) 20 lat, chłopak
2) jak będzie z systemem to spoko, ale nie musi go być
3) myślę, że 15 cali 
4) tutaj niestety nie wiem co napisać, bo jestem zielony w tym temacie
5) 3000 zł maksymalnie. najlepiej nowy żeby był, jakieś torby i inne akcesoria nie są konieczne
5 b) używany będzie dotąd, aż zacznie słabo działać
5 c) kupowany będzie dziś/jutro. zależy, czy ktoś w ogóle odpowie
6) najbardziej zależy mi na wydajności
7) tutaj mi jest obojętne
8} głównie w domu, raczej w Polsce
9) jeśli płynnie by działały gry ze średnimi wymaganiami, byłbym zadowolony
10)
11)
12)
13) zostały mi polecone takie laptopy:

14) 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

używany będzie dotąd, aż zacznie słabo działać

A to trzeba tak co kilka miesięcy wziętość kompresor i przedmuchać tak by się na układzie chłodzenia nie zrobił dywanik. No i w najbliższym czasie podstawa to zakupienie dobrego dysku SSD M.2 na system. No i tak co 2 lata zainstalować system najlepiej na czysto.

Cytat

kupowany będzie dziś/jutro

Nie kupuje się elektroniki w sklepach bezpośrednio, najlepiej kupić przez internet ewentualnie z odbiorem w sklepie.

Cytat

jeśli płynnie by działały gry ze średnimi wymaganiami, byłbym zadowolony

A z tych bardziej wymagających które chcesz przejść? Żebym wiedział czy sugerować ci GTX 1050 czy wystarczający będzie MX150.

Na przykładzie Wiedźmin 3 - średnie FPS na ustawieniach wysokich (FullHD)

test_grafiki_latopy.PNG

Cytat

głównie w domu

Czyli waga nie ma znaczenia?

Z innych z GTX 1050:

ASUS VivoBook Pro 15 N580VD i5-7300HQ/8GB/1TB GTX1050 - jeszcze do niedawna były dostępne w cenie 2999zł ale chyba już wszystkie z 1050 4GB się wyprzedały.

Acer Nitro 5 i5-7300HQ/8GB/1000/Win10 GTX1050 (NH.Q2REP.001) - ewentualnie z opcją cashback jeśli dało by się ją jeszcze załatwić.

Opublikowano

nie będzie kupowany w stacjonarnym tylko na necie. napisalem tak, bo we wtorek wyjeżdżam, a do tego czasu musze coś kupić, nieważne, że mi nie dojdzie do wtorku. tak, waga nie ma znaczenia, a w tak wymagające gry jak Wiedźmin i tak raczej nie będę grał, dlatego napisałem średnie wymagania.