Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1) Dla kuzynki, lat 28.
2) Nie ma własnego Windowsa. Zastanawiałem się, czy zamiast kupowania Windowsa nie można by jej postawić jakiejś przyjaznej dystrybucji Linuxa. Czy byłby to dobry pomysł posadzić osobę niezbyt obeznaną z technologią i przyzwyczajoną do Windowsa (Visty swoją drogą) przed Linuxem? Ktoś kiedyś próbował? :P
3) Raczej wolałaby coś z przedziału 13,3”-14". Coś lekkiego i łatwego do przenoszenia.
4) Cokolwiek się znajdzie, raczej im taniej tym lepiej.
5 a) Myślę, że byłaby w stanie przeznaczyć coś około 1500zł, ale zapewne znajdzie się coś poniżej 1000zł co w zupełności ją zadowoli. Wydaje mi się, że poleasingowe to najlepsza opcja.

5 b) Pewnie z 10 lat tak samo jak poprzednika. To byłby jej jedyny komputer.

5 c) Pewnie w przeciągu najbliższego miesiąca.
6) Zapewne bez żadnych preferencji.
7) Dom i praca.
9) Pasjans

10) Word

11) -
12) -
13) -
14) Jeszcze nie wiem czy rodzinka wkręci mnie, żebym wybrał konkretny model i jej kupił osobiście, więc na razie można założyć, że moja rola ograniczy się jedynie do doradzenia.

Opublikowano
Cytat

postawić jakiejś przyjaznej dystrybucji Linuxa

Biznesowe będą wszystkie praktycznie z systemem.

To z tych ładnych i małych możecie szukać któregoś z tych modeli w dobrym stanie

HP ProBook 640 G1 - mocniejsze procesory

HP EliteBook 840 G1 / G2 - oczywiście najlepiej te G2 (nowsze o rok).

Dell Latitude E7440

Cytat

Pewnie z 10 lat tak samo jak poprzednika

Dell Latitude E7450 - te w granicy do 1800zł w PL powinna dostać nawet z gwarancją