Vaer Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 (edytowane) 1) Chłopak, 21lat, student, będzie brany na firmę i raty. 2) System nie potrzebny, mam możliwość pobrania win10 z uczelni. 3) Rozmiar 15,4"- 15,6”, waga bardzo mało istotna, aczkolwiek im lżejszy tym lepszy. 4) Bardzo zależy mi na dyskach SSD+HDD, z czego na SSD będzie wgrany tylko system, więc nie musi być duży, HDD min. 1TB. Napęd DVD nie jest mi potrzebny. 5a) Chciałbym przeznaczyć ok. 3700zl, w porywach do 4000, jednak wolałbym zachować niższą granicę. Interesują mnie tylko nowe produkty. Sam laptop w zupełności wystarczy, ale jeśli będzie jakiś interesujący dodatek w tej cenie nie obrażę się. 5b) Możliwie jak najdłużej, min. 3 lata. Będzie to mój jedyny komputer w obecnym miejscu zamieszkania. 5c) Chciałbym go zakupić jak najszybciej, najlepiej pod koniec tego tygodnia (6-8.06), jeśli jednak będzie trzeba poczekać na coś bardziej atrakcyjnego mogę to zrobić. 6) Chciałbym, żeby jakość wykonania była przynajmniej przyzwoita, żeby nic nie latało czy się uginało, ale jednak ważniejsza jest wydajność (chciałbym i7 oraz min. gtx 1050ti). W kwestii baterii oczywiście - możliwie jak najdłużej, ale nie jest to priorytet. 7) Nie znam się zbytnio na rozdzielczościach, więc zaufam wam na słowo w tej kwestii, najlepiej jeśli matryca będzie matowa. Nie zamierzam używać zewnętrznego monitora. 8 Zależy mi na mobilności, będę używał go wszędzie - dom, uczelnia, wyjazdy, kawiarnie, itp - wszystko na terenie Polski. 9) Grywam głównie w gry o średnich wymaganiach (csgo, fortnite), więc chciałbym żeby sprawnie chodziły na najwyższych ustawieniach. 10) Nie korzystam z żadnych profesjonalnych programów. 11) Brak specjalnych wymagań. 12) Jestem otwarty na każdą markę, jeśli się sprawdza. To będzie pierwszy laptop. 13) Acer Nitro 5 i7-7700HQ/8GB/1000/Win10 GTX1050Ti (NH.Q2QEP.002) Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/120+1000/Win10 GTX1050Ti FHD (NX.H24EP.001) Lenovo Y520 i5 4x3,5 8GB 120SSD+1TB GTX1060 Edytowane 4 Czerwca 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 Cytat Bardzo zależy mi na dyskach SSD+HDD, z czego na SSD będzie wgrany tylko system Kosztem karty graficznej? Jak grasz w FPS-y online to na pewno będziesz chciał mieć zainstalowane też koniecznie gry na SSD. Cytat Chciałbym przeznaczyć ok. 3700zl Dream Machines G1050Ti i7-7700HQ/8GB/1TB+120SSD GTX1050Ti - tak pod twoje wymagania MSI GP62M i7-7700HQ/8GB/1TB GTX1050Ti - obserwuj ceny tych modeli, powinny być jakieś 300zł tańsze w najbliższym czasie. Teraz coraz więcej modeli z Coffee Lake-H będzie się pojawiać. Cytuj
Vaer Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 (edytowane) 4 godziny temu, FxJ napisał: Kosztem karty graficznej? Jak grasz w FPS-y online to na pewno będziesz chciał mieć zainstalowane też koniecznie gry na SSD Gram tylko i wyłącznie w fortnite i okazjonalnie w csgo, więc miejsca powinno starczyć na te pozycje.(popraw mnie jeśli się mylę) 4 godziny temu, FxJ napisał: Dream Machines G1050Ti i7-7700HQ/8GB/1TB+120SSD GTX1050Ti - tak pod twoje wymagania MSI GP62M i7-7700HQ/8GB/1TB GTX1050Ti - obserwuj ceny tych modeli, powinny być jakieś 300zł tańsze w najbliższym czasie. Teraz coraz więcej modeli z Coffee Lake-H będzie się pojawiać. Z tego co widze obydwa mają bardzo zbliżone parametry, więc czy jest jakaś różnica między nimi? (oprócz ceny) 4 godziny temu, FxJ napisał: Dream Machines G1050Ti i7-7700HQ/8GB/1TB+120SSD GTX1050Ti - tak pod twoje wymagania Czytałem trochę opinii o tym, że laptopy od DM, mają słabą jakość wykonania, czy to prawda? Edytowane 4 Czerwca 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 Cytat popraw mnie jeśli się mylę Powinno chyba że będziesz mieć dużo plików w folderze download i nie będziesz robi oczyszczania dysku C przez systemową program. Cytat więc czy jest jakaś różnica między nimi? matryca, bateria, obudowa, klawiatura Cytat że laptopy od DM To jak z Lenovo, Y520 totalnie plastikowe a Y720 już w pełni aluminiowa konstrukcja. Liczy się seria, lepsze zaczynają się za ponad 4 tys. Te kadłubki też zaliczają się do tych tańszych, podzespoły kosztem wykonania. Za 3700 to można równie dobrze kupić ZenBOok od Asusa (ultrabook). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi