sachemm Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 (edytowane) Witam, Przymierzam się do zakupu nowego monitora, obecnie korzystam z lg flatron w2242s. Komputer wykorzystuje przede wszystkim do Office,AutoCAD, Revit, przeglądanie Internetu oraz od czasu do czasu gra np. Battlefield 1. Szukam czegoś większego, przy czym wzrok nie będzie się aż tak bardzo męczył. Póki co zastanawiam się nad dwoma modelami ale jestem otwarty na propozycje Eizo EV2450-BK Philips 258B6QUEB/00 Edytowane 3 Czerwca 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 W tej cenie to mogle polecić iiyama PROLITE XUB2792QSU-B1 Dell U2715H Osobiście mam dwa 25" U2515H od Dell-a, tyle że oba mam zamontowane na wysięgniku, więc nie potrzebowałem większych bo są wysunięte w moją stronę. Są i nowsze U2518D ale te mają gorsze matryce Samsunga ? Cytuj
sachemm Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Też na początku myślałem o dell-ach ale trochę martwi mnie ilość negatywnych opinii o ich jakości Cytuj
FxJ Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cytat martwi mnie ilość negatywnych opinii o ich jakości Dlatego trzeba zamawiać przez internet, nawet i w znacznie droższych monitorach Asusa dla graczy za 3 tys ta sama sytuacja z podświetleniem itp. Dell U2x15H ma matryce od LG (AH-IPS). http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2715h.htm Lenovo ThinkVision P27H (61AFGAT1EU) - jaszcze były fajne ale aktualnie ich nie widać. Cytuj
sachemm Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 A jak ten Dell wypada w porównaniu z monitorami o których pisałem ? Cytuj
FxJ Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Eizo i owszem ale dla kogoś kto sie bawi bardzie grafiką hobbystycznie, zasadniczo rozdzielczość FullHD go skreśla w tej cenie. Philipsa sobie daruj. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi