Misterius Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2018 1) Laptop dla mnie. Czyli dla 20 letniego studenta informatyki. 2) Windows nie jest mega potrzebny bo i tak bede instalowal Linuxa ale wiadomo dual boot zawsze spoko. 3)Co do matrycy mysle ze tak od 12 do 14 było by bardzo spoko. I było by super jakby laptop był dość lekki czyli mniej niz te 2Kilogramy. 4)Fajnie by było jakby laptop miał SSD (128-240 i wtedy nie potrzebuje HDD) Intel dośc dobry + 6GB ramu 5a) No myslałem nad 1000 zl do 1500 zl lub 200 do 300£ 5b) Mam innego laptopa ktory jest mocniejszy i on ciagnie te wszystkie ciezkie rzeczy jak np gry. 5c)Zakup planuje zrealizowac od 1 do 3 miesiecy(oczywisice jak cos ma staniec to poczekam ) 6) Oczekuje dobrej jakosci wykonania ponieważ bedzie on głownie wykorzystywany w podrozy. Typu busy/pociagi/kawiarnie/szkole itp i dobrej bateri zeby wytrzymal te podróze (przynajmiej pare h) 7) - 8) 6/\ 9) Żadne gry nie bede uruchomiana , chyba ze tylko edytory ale to do starych gier dedykowanych na gameboy wiec raczej nie problem ? 10) Programy głownie Visual studio , notepad czyli do programowania. Jeżeli jezyk jest ważny to VB , html ,CSS , JavaScript, C++. Będe również uzywał Photoshopa i moze jakis edytory gier w pszyczlosci jak UNITY. Narazie amatorka ale wiadomo z czasem bedzie lepiej ? Oczekuje zeby programy chodziły dość płynnie. Jescze sufrowanie po necie (licze z 6-7 kart otwartych na raz). 11) Nie sa potrzebne żadne bajery podswietlana klawiatura ani jakis dobry dzwiek. Tylko żeby klawiatura była wygodna bo bede z nią spedzał dużo czasu . 12) Nie mam żadnych uprzedzen ale kolor (czarny/srebny lub ewidetnie bialy byłby spoko) Rózowy raczej odpada ;v Korzystałem Z MSI /DELL 13) - 14) Laptop nie musi byc nowy. Może byc uzywany itp. Jeżeli uwazacie ze photoshop potrzebuje wiecej RAM lub lepszego procesora albo nawet karte graficzna prosze poinformujcie mnie. Dzieki Wielkie ! Cytuj
FxJ Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2018 Lenovo ThinkPad T450s (dwa akumulatory) Dell Latitude E7450 (54 Wh) HP EliteBook 850 G2 (50 WH) Za tymi się rozglądaj, najlepiej kup z 1x8GB RAM + opcja rozbudowy o kolejną tak by razem działały w dualu, jak by się okazało że chcesz rozszerzyć w niedalekiej przyszłości. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi