Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lenovo Legion Y520 (klik) (80WK011EPB) na Win10 Pro

Kupiony około 3 tygodnie temu. Niestety od nowości częste 100% zużycie dysku w menedżerze zadań, co powoduje duże lagi, zwolnione otwieranie programów itd. Po uruchomieniu trzeba czekać chwilę żeby się ogarnął, tzn aby zużycie dysku spadło poniżej 100%. W czasie uruchamiania jakiegokolwiek programu, nawet Chrome, zużycie dysku znowu wzrasta do 100% przez co dany program bardzo wolno się otwiera. Dysk w ogóle rzadko kiedy jest poniżej 5% nie mówiąc o 1%. Jeśli nie jest w 100% zużycia to w około 40%. Procesy zużywające dysk się wymieniają, nie jest tak że cały czas jeden. Raz jest po prostu "System", raz Chrome, Avast. Ogólnie ten proces z którego w danej chwili się korzysta. Jest to bardzo uciążliwe, bo jeśli chcę otworzyć nowy program to on nie ma "gdzie" się otworzyć, bo dysk jest już używany. Nie wspominając o uruchamianiu gier.

BIOS pobrany z pcsupport.lenovo.com nie pomógł.

Próbowałem chyba wszystkiego co znalazłem w internecie, niestety bez skutku. Przeinstalowywałem system parę razy, sterowniki, Win Update, wyłączanie jakichś usług, nic nie pomaga...

Opublikowano

Tak, wszystkie sterowniki zainstalowane. Dałem mu kilka dni żeby poinstalował sobie aktualizacje itd., niestety nie pomogło.
Z tego by wynikało że każdy LEGION w tej konfiguracji musi mieć takie problemy z dyskiem...