Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Całkowicie legalny obraz ISO - Windows 10 instalacja z pendriva w trybie UEFI (instrukcja)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sposoby pobrania najnowszej wersji systemu Microsoft Windows 7/8/10 w formie pliku ISO dowolnym języku i dowolnej edycji.

Opcja nr. 1 (dla laików)

tool.png

Pobieracie system jako plik ISO lub bezpośrednio "wgrywacie" na pendriva - przez oficjalny program Microsoftu.

Opcja nr. 2 (dla zaawansowanych)

Rufus - dzięki niemu na "pendrive" na który wgramy system z pobranego pliku ISO (Windows lub Linux) stanie się urządzeniem bootowalnym a komputer będzie mógł z niego rozpocząć instalacje systemu.

WIndows_10_UEFI_Rufus.PNG

Wybieram schemat partycjonowania jako "GPT".

Alternatywna opcja pobrania pliku ISO:

Windows_10_ISO.JPG

Ta opcja (z filmu) pozwala pobrać najnowsze wydanie systemu, nawet jeśli nie jest jeszcze dostępny (np. May 2019 Update) przez oficjalny program do pobierania.

Zwykle jednak wystarczy pobrać przez oficjalny program Microsoftu.

Opcja nr. 3

Windows ISO Downloader od HeiDoc.net - alternatywa.

Uwaga: do pobierania sterowników nie używaj żadnych programów, a nawet nie ufaj Windows Update (pobiera często uniwersalne Microsoftu) - sterowniki pobieraj ze strony producenta, dopiero po ich zainstalowaniu możesz szukać aktualizacji dodatkowymi programami.

Zobacz też:

Windows 10 - informacje i historia wersji

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
22 godziny temu, FxJ napisał:

Próbuj, mi się udało tylko w Microsoft Edge.

1, Czy w tym Edge można też ściągnąć wersje win7?

2. Co trzeba wcisnąć aby wejść do tej opcji aby zmienić na :"Apple"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 13.10.2018 o 22:03, FxJ napisał:

1. Poproś kolegę niech ci wyśle link do pobrania ?

2. F12

1. Możesz podesłac mi link do win10 i win7? ? będę bardzo wdzięczny.

2. F12 nie działa ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie i @FxJ

Jakieś pomysly niedlugo padnie mi dysk w laptopie chciałbym wgrac win7 od nowa

wszedlem na stronę producenta i wpisałem kod ze spodu laptopa i nie działa co mogę teraz zrobić żeby wgrać czysty windows ???

Opublikowano
Przed chwilą, FxJ napisał:

Nie wiedziałem że tak starego ? Ale samą licencje od 7-mki powinien przyjąć.

Właśnie wpisałem kod spod laptopa na stronie która wcześniej podałeś i pojawił się błąd czyli tylko zostaje odzyskanie recovery ze sterownikami? ?

Opublikowano

@FxJ Jak wchodzę w System jestem identyfikator: i w kodzie jest OEM próbowałem wpisać to na tej stronie co podałeś to nie przeszło wiec jak to ogarnąć?

Dopytuję się temu, że przymierzam się zmienić dysk na SSD w starym lapku. I teraz robić migrację danych na nowy SSD czy jaki inaczej ?

• FxJ zmienił(a) tytuł na Całkowicie legalny obraz ISO - Windows 10 instalacja z pendriva w trybie UEFI (instrukcja)