Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.     Studentka, 22 lata

2.     Wolałabym, żeby był z wgranym W10, ale mam też dostęp do DreamSparka uczelnianego.

3.     17.3’’, waga nieistotna.

4.     Obojętnie czy SSD czy HDD.

5.     a)     Max 3000zł, preferuję nowe, ale niekoniecznie. Nie potrzebuję nic w zestawie, jeśli coś będzie – fajnie, ale zdecydowanie nie jest to warunek konieczny.

b)     Przypuszczam, że około 3 lat. Poza nowym byłby obecnie używany przeze mnie laptop, ale to raczej do podratowania się, bo działa dość wolno.

c)     Jak najszybciej.

6.     Wydajność > długość pracy > wykonanie.

7.     Najlepiej 1920, ewentualnie 1600. Powłoka raczej matowa, ale przeżyję z błyszczącą. Rozważam pracę na zewnętrznym monitorem.

8.     Dom/uczelnia, w Polsce.

9.     Nie gram.

10.   Visual Studio, Code Composer Studio, programy typu CAD (Eagle, PADS) – czasem równolegle kilka z tych programów, dlatego zależy mi na wydajności.

11.   Fajnie by było, gdyby była podświetlana klawiatura i port VGA, ale przeżyję bez tego.

12.   Fajnie jakby procesor był i5 a najlepiej i7, RAM: co najmniej 8GB, najlepiej 16GB. 

13.   Lenovo Y70-70, DELL INSPIRON 5770, HP 17.

Opublikowano

Wolałabym, żeby był z wgranym W10, ale mam też dostęp do DreamSparka uczelnianego.

Wiesz że system to koszt ok 250-300zł samego laptopa? Jak masz darmowy z uczelni, nawet się nie zastanawiaj.

17.3’’, waga nieistotna.
Rozważam pracę na zewnętrznym monitorem.

W tej cenie, powiedziałbym że to nieopłacalne no i jeśli będziesz kupować 24"-27" monitor to lepiej 15,6" mieć tak by był bardziej mobilny.

Lenovo Y70-70

To jest laptop z 2014 jeśli z i7-4710HQ - unikaj.

INSPIRON 5770

Dopiero z procesorem i5-8250U (4 rdzenie) jest jako tako opłacalny ale nie z i3 (2 rdzeniowe).

Obojętnie czy SSD czy HDD.

Laptopy mają teraz slot M.2 na dyski SSD - więc dasz radę dokupić w najbliższym czasie bez utraty gwarancji.

port VGA, ale przeżyję bez tego

Analogowe dochodzą, tylko przejściówki z HDMI lub USB-C.

W tej cenie to sugerowałbym:

MSI PL62 i5-7300HQ/8GB/1TB MX150

MSI GV62 i5-7300HQ/8GB/1TB MX150

ASUS VivoBook Pro 15 N580VD i5-7300HQ/8GB/1TB GTX1050 - 2kg (wersja z matrycą IPS)