Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1.       Technikum inf, 17 lat

2.       Bez różnicy czy z Windowsem czy bez. [oczywiście ten z Windowsem na +]

3.       Matryca w wielkościach 15-17’

4.       Mile widziany dysk przynajmniej 128gb SSD [ale wymagany nie jest] oraz minimum 1000GB HDD. Może być bez napędu [ w sumie to nawet lepiej bo tylko miejsca zajmuje, a płytę ostatnio chyba rok temu jakąś wkładałem].

5 a) Około 5500zł [jestem w ostateczności zdolny dołożyć do 6000zł]

5 b)Tak długo jak będzie ciągnął gry, 3/4 lata ?

5 c)  nawet dzisiaj, ale mogę poczekać z 2 tygodnie 

6.       Fajnie jakby nie wyglądał jak zrobiony w garażu, ani nie rozlatywał się od patrzenia.

7.       Najbardziej interesowałby mnie jakaś 1080p 120/144hz, lecz w tym budżecie to chyba nie zajdę więc jakaś ładna 1080p 60hz starczy. 

8.       W domu,  czasem w szkole. [potrzebuje laptopa bo jeżdżę, więc w sumie nie wiem czy pisać jako dom czy jak. Wyjazdy krajowe więc gwarancja może być standardowa]

9.       Według rozpiski, będzie to chyba największe wymagania, GTA V, Rainbow Six, The Crew 2, Project Cars, wszystko najlepiej na ultra lub o stopnień niższych niż najwyższe w fhd

10.   Programy pokroju gimpa, Photoshop’a i czasem może OBS [streamy] 

11.   Fajnie gdyby miał Thunderbolta, bo można by go później upgradować jakimiś stacjami na karty graficzne. [Lecz pewnie będzie z tym problem bo nie mogę znaleźć ...] 

12.   Na tą chwilę w domu mam 3 laptopy Lenovo [średniaki w swojej klasie]. Podoba mi się podejście acera i lenovo do gwarancji (pisałem z pomocą na ich live czatach).

13.   Są to 2 modele, jeden Acer'a Helios 300 i7-8750H/8GB/1000/Win10 GTX1060 (NH.Q3FEP.005) drugi MSI GP73 8RE i7-8750H/8GB/1TB GTX1060 (Leopard GP73 8RE-057XPL) i nie wiem po prostu który cechuj się lepszą kulturą pracy, lepszymi temperaturami. 

14.   W sumie brak. 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Tak długo jak będzie ciągnął gry, 3/4 lata ?

To by się nawet GTX 1070 przydał.

nawet dzisiaj, ale mogę poczekać z 2 tygodnie 

Za tydzień napisz (11 maja) bo teraz majówka a z nowych modeli masz raptem kilka. Jeszcze będą np. od Della.

potrzebuje laptopa bo jeżdżę

Czyli jakiś akademik, zastanów się co do rozmiaru bo jednak 17,3" nie zapakujesz do plecaka standardowego a i gabarytowo będzie często przeszkadzał a zawsze można monitor podłączyć.

i nie wiem po prostu który cechuj się lepszą kulturą pracy

I ja też nie bo nie ma jeszcze testów robionych przez sensowne portale więc jak ktoś mówi że ten lub ten to zmyśla.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Tak sobie zacząłem przeglądać różne portale typu allegro i znalazlem tak: ASUS GL502VS i7-7700HQ 16GB 256+1TB GTX1070 za 6k z 120hz matryca i Alienware 15 r3 tez 120hz dodatkowo z ta śmieszna stacja dokującą. I teraz nie wiem czy kupić i7 7700hq + 1070 czy i7 8750h + 1060. Bo nawet jeśli kupiłbym Alienware to (chyba) mógłbym tam nawet później włożyć coś z nowej seri kart graficznych typu tych jakiś gtx 11xx czy tam gtx 2xxx.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

jeśli kupiłbym Alienware to (chyba) mógłbym tam nawet później włożyć coś z nowej seri kart graficznych typu tych jakiś gtx 11xx czy tam gtx 2xxx.

Grafika jest wlutowana więc jedynie do stacji egpu - Graphics Amplifier.