Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zastanawiam się czy warto już teraz kupić w x-kom HP Pavilion Power i5-7300H/8GB/1TB/Win10 GTX1050 (1WA78EA)

Mam voucher HP out of varranty, który muszę wykorzystać w ciągu 2 miesięcy (zwrot 400 zł przy zakupie tego modelu), a dodatkowo otrzymałbym voucher x-kom o wartości 300 zł (promocja ważna do 30.04), za który kupiłbym dysk SSD. Wpadł mi w oko ten Samsung 860 EVO 250GB (MZ-76E250B/EU). Nada się czy szukać czegoś innego?

Warto kupić go teraz czy poczekać jeszcze i liczyć, że w ciągu 2 miesięcy przytrafi się lepsza oferta? Bo chyba w x-kom jest teraz najkorzystniej...

Chyba lepszego laptopa na studia do nauki, rozrywki i gier (głównie strategicznych, więc wydajność nie musi być bardzo wysoka) nie znajdę w takiej cenie.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

O tym Asusie wiedziałem już wcześniej, ale niestety przekracza budżet i ekran jest raczej średni (widziałem na żywo). Jednak wolałbym coś z IPSem. Jeszcze zobaczę na żywo omena i się zastanowię.

Czy problemy Pavilion Power z chłodzeniem są aż tak poważne? Z tego co się orientowałem ludzie grają na nim w GTA 5 i temperatury nie są nadzwyczaj wysokie jak na laptopy.

Opublikowano

ekran jest raczej średni (widziałem na żywo). Jednak wolałbym coś z IPSem

Złote są z TN a szare z IPS.

Od spotu bardzo słaba wentylacja, full plastik, zobacz też jak klapa matrycy robi za podpórkę...

• FxJ zmienił(a) tytuł na Czy warto poczekać z zakupem laptopa - HP Pavilion Power 15?
Opublikowano

W tym drugim filmiku recenzent mówi, że "zarządzanie ciepłem jest bardzo dobre i nie odstaje od droższego omena".

Wcześniej też widziałem ten filmik i inne na yt, w których mówiono, że wydajność i chłodzenie jest w porzadku i teraz jestem trochę zaskoczony.

Opublikowano
2 godziny temu, Tamagotchi napisał:

Prędzej takie samo niż lepsze, to trzeba by robić testy porównawcze.

Więc dlaczego paviliona należy unikać jak ognia, jeżeli w kwestii chłodzenia są tak podobne?

A tak w ogóle to czy warto czekać i liczyć na spadek cen laptopów? Niestety budżet mam ograniczony, a laptop będzie mi potrzebny dopiero na studiach i zastanawiam się czy warto czekać z zakupem do jesieni.

• 1 rok później...
Opublikowano

Odkopuję w 3Q2019

Tenże laptop występuje m.in w takiej konfiguracji

https://support.hp.com/pl-pl/document/c06226042

HP Pavilion 15-bc411nw 15,6" Intel® Core™ i5-8300H - 16GB RAM - 1TB+128GB Dysk - GTX1050 Grafika - Win10

Tu jest test podobnego:

https://www.notebookcheck.pl/Recenzja-HP-Pavilion-Power-15.242888.0.html

I można go dostać za 2600 (uwzględniając voucher). We wspomnianej przeze mnie wersji matryca to SVA. Można zrobić UV (na forum jest przyjazny poradnik) Co sądzicie - brać?

Opublikowano
Cytat

Co sądzicie - brać?

Cytat

Pavilion Power < Pavilion Gaming < Omen (seria)

Lepiej zrobisz kupując Omena zamiast te tańsze.

HP Omen 15-DC0012NW (4TW17EA) I5-8300H 8GB 1000GB GF-GTX1050TI W10

Laptop HP Omen 15-DC0012NW (4TW17EA) I5-8300H 8GB 1000GB GF-GTX1050TI W10

HP OMEN 17 i5-8300H/8GB/1TB GTX1050 (17-an114nw)

Komputronik - Legion Y530 wyprzedaże
Teraz mają dobre ceny bo zbliża się premiera Legiona Y540.