Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Jaki dysk SSD do Acer Aspire F15 / F5-573G pod M.2 (i5-7200U)

Rekomendowane odpowiedzi

• FxJ zmienił(a) tytuł na Jaki dysk SSD do Acer Aspire F15 / F5-573G pod M.2
  • 6 miesięcy temu...
  • FxJ zmienił(a) tytuł na Jaki dysk SSD do Acer Aspire F15 / F5-573G pod M.2 (i5-7200U)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki cezar. Pisałem do Acera o dysk ssd oni że nie obsługuje NVMe. Trafiłem na twoją odpowiedź i kupiłem Samsunga 970 EVO i działa. Fakt że nie osiąga pełnej prędkości ale conajmnie 2x większą niż zalecane dyski do tego laptopa 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 3.12.2018 o 17:00, Sas napisał:

kupiłem Samsunga 970 EVO i działa. Fakt że nie osiąga pełnej prędkości ale conajmnie 2x większą niż zalecane dyski do tego laptopa 

Jakie masz wyniki na tym dysku? Też na niego poluję. Wrzuć screen z Crystal Disc Info.

• 6 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

Witam.

Odgrzeję temat, bo może kogoś to zainteresuje.

Wysłałem zapytanie dotyczące konkretnego modelu, czyli Acer Aspire F5-573G-71YT (Intel i7-7500U. 8 GB RAM, HDD 1TB + dołożony 240 GB  dysk M.2  SATA 6,0GB)

Podałem konkretny numer SNID przy zapytaniu do pomocy technicznej i dzisiaj otrzymałem taką oto odpowiedź:

"Witam.
Zamierzam przyspieszyć swój komputer. Obecnie używam dysku SSD na złączu M.2, ale jest to dysk SATA. Chciałbym "przesiąść"

się na dysk NVMe i nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat wersji PCIe tego złącza. Czy to jest PCIe 3.0 x2 czy 3.0 x4? A może (oby nie) 2.0 AHCI?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Imię Nazwisko"

"Szanowny Panie,
dziękuję za wiadomość. Zlącze PCIe 3.0x4.
W razie dodatkowych pytań zapraszam do kontaktu.

Z poważaniem,

Imię Nazwisko".

Może komuś to pomoże

Edytowane przez smuga50
niepotrzebnie wstawienie "następnej strony"