Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Lekkie ścinki Watch Dogs 2 na dobrym sprzęcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zwiększyłem sobie pamięć RAM w laptopie hp omen 17 an010w do 16GB (miałem wcześniej 8), bo zacinał mi się watch dogs 2. Po zwiększeniu ramu nie ma takich ścin jak kiedyś, że obraz zatrzymywał sie i nie dało się grać. Ale mam takie jakieś lekkie - nagrałem jak to wygląda:

Takie zacinki są na każdych ustawieniach jakości grafiki od niskich do bardzo wysokich. Mam wszystkie aktualizacje windowsa, dzisiaj w windows update była jeszcze do zainstalowania aktualizacja nvidi, zainstalowałem. Przycinki są nadal.
- Nvidia gtx1050 4GB
- i5-7300q 4 rdzenie 2,5 do 3,5 ghz
- 16gb ram 2400MHz ddr4
Sprzęt mam dobry z tego co widać, a w sam raz na wymagania watch dogsa 2, na youtube jak oglądałem u innych graczy to gra chodzi im płynnie. Jak to naprawić?

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Na HDD. SSD nie posiadam jeszcze w ogóle, ale zużycie na hdd nie było duże jak patrzyłem w menedżerze zadań.

Rozmycie wyłączyłem i nic się nie zmieniło poza tym, że nie ma rozmycia :) Ale bez rozmycia lepiej mi się gra więc na stałe wyłączę. Lekkie klatkowanie jest jednak nadal takie samo jak było.

Edytowane przez luigi0
Opublikowano (edytowane)

W lewym górnym rogu mam tylko liczbę z tego programu rivatuner statistics sever i przy zacinaniu się przy grze jest od 23 do 30, jak zapauzuję do 60, przy grze spada. Tak ma być?

Edytowane przez luigi0
Opublikowano (edytowane)

Jak zmniejszyłem rozdzielczość to wtedy zaczęło chodzić płynnie. Tylko to jest mniejsza rozdzielczość niż mój ekran. Dałoby się jakoś coś zrobić, żeby w mojej rozdzielczości grać płynnie? (1920x1080). Przy mniejszej rozdzielczości mam normalnie 40-50 klatek i płynnie chodzi.

Te klatki 20-30 to chyba zbyt niskie są i dlatego takie przycinki są? Jak je naprawić na mojej rodzielczości?

Edytowane przez luigi0