Olveyn Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Hej, potrzebuję pomocy, bo słabo znam się na laptopach. Chciałbym kupić lapka dla siostry do zwykłego użytkowania (filmy, internet itp.). Zależy mi na tym, żeby długo jej posłużył. - kobieta 30 - Windows 10 - 15,4"- 15,6” - Nie wiem jak jest z dyskami w laptopach, jeśli się da to SSD + HDD, jak nie to uprzejmie proszę o doradzenie mi jak wybrać. :) - do wydania myślę, że 3500, może być więcej jeśli by zaszła potrzeba. Chcę kupić go w najbliższych dniach i ma służyć na długi okres czasu. - Użytek domowy (muzyka, filmy, proste programy, internet), okazjonalnie zabierany będzie w podróż. - Nie do gier - W razie możliwości proszę o linki do sklepów/wskazówki gdzie najlepiej zamawiać itp. ;) Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Wrzuć jeszcze informacje z ankiety. Cytuj
Olveyn Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Podane informacje w moim poście wyżej są napisane według ankiety. Pominąłem punkty które uznałem za zbyteczne typu gry, programy, specjalne wymagania. Cytuj
FxJ Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Cytuj Chcę kupić go w najbliższych dniach i ma służyć na długi okres czasu. W razie czego będziesz np. rozbudowywać pamięć RAM z 8GB do 16GB (2x8GB) czy wolisz dołożyć? Bardzo dużo masz otwartych zwykle zakładek + pluginy i blokery reklam + antywirus itd. Bo domyślam się że zależy ci na lepszej matrycy? Cytuj do wydania myślę, że 3500, może być więcej jeśli by zaszła potrzeba Jeśli chcesz model z lepszej (wyższej serii) lub z większym dyskiem SSD czy większą pamięcią RAM to można dołożyć - ale oczywiście tu od ciebie zależy. BIeżesz na raty? ASUS VivoBook S15 S510UN-8 i5-8250U/8GB/1TB/Win10 MX150 + dobry dysk SSD M.2 128GB lub większy ASUS VivoBook Pro 15 N580VD i5-7300HQ/8GB/1TB/Win10 + dysk SSD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi