Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1)3 klasa technikum 18 lat

2)Z win 10 lub bez, jak bez to napiszcie czy sterowniki będą jeszcze na 8.1 czy tylko 10, ale to nie robi problemu, poradzę sobie

3)  15 cali do 16 myślę, chciałbym mieć dużą przestrzeń na ekranie

4) SSD,  mam już zewnętrzny HDD  zamontować dysk z poradnikiem - poradziłbym sobie ;p

5) 2700zł, ale jeśli serio zajdzie potrzeba to mogę do maks 2800zł bo mam inne wydatki ;f

Komputer do gier już posiadam (PC),

chciałbym go kupić w zasadzie teraz, w przeciągu miesiąca max, ponieważ mają ceny wzrosnąć

6)Dla mnie najważniejsze by była aluminiowa obudowa,  potem to wytrzymała konstrukcja i może bateria. od wydajności mam piecyka

8) Dom - łóżko

7) Zdecydowanie Full HD oraz matowa matryca, no i IPS dla kątów widzenia, port hdmi aby podłączyć do telewizora aby odpalić film

9)Jak gry to fajny jakby odpaliłby na tym csgo i lol  w full HD, detale to olać

10) Chciałbym się uczyć na tym laptopie programować na luzie, ogólnie będę ten laptop używał do filmów, wielu zakładek w firefoxie, czasem bym popykał w csgo lub lola, ale gry to na końcu

11)HDMI, aluminiowa obudowa, matryca matowa full HD,  i może wejście mikrofonowe

12) Nie chciałbym lenovo ideapad  i hp pavilion

13) nie mam pojęcia xd

14) w zasadzie to nic konkretnego na nim nie będę robił bardziej wymagającego niż csgo na niskich detalach albo lol,  stawiam na jakość wykonania

Chciałbym mieć w nim dysk SSD, a system czy bedzie czy nie - to mi nie robi roznicy więc chyba najlepiej byłoby kupić  laptopa bez dysku (XD) i samemu kupic dobry SSD. Ramu chciałbym mieć 8gb bo to dzisiaj standard.

Na pewno będę na nim dużo filmów oglądał i używał przeglądarki internetowej hah

Opublikowano

napiszcie czy sterowniki będą jeszcze na 8.1 czy tylko 10

Tylko do 10-tki.

Dla mnie najważniejsze by była aluminiowa obudowa,  potem to wytrzymała konstrukcja

Licz jak za najtańszego MacBooka Air 3800-4000zł.

Fabryczny dysk SSD na M.2 oj będzie bardzo ciężko znaleźć cokolwiek, jak już to dokładane.

ASUS VivoBook S14 S410UA i5-8250U/4GB/256SSD/Win10 - to chyba najlepsza opcja jak dla ciebie + dołożyć RAM 4/8GB

Lenovo Ideapad 520s-14 i3-7130U/8GB/240+1000 

Ewentualnie z biznesowych ale to tylko najsłabsze konfiguracje pod rozbudowę RAM i dysk SSD

Dell Vostro 5568 i3-6006U/8GB/256/10Pro FHD

Lenovo ThinkPad L480 (20LS0014PB) - tu nawet matrycę

Lenovo ThinkPad L580 (20LW000TPB)

Opublikowano (edytowane)

To jak myślicie, lepiej czekać czy nie? Elektronika ma niby podrożeć przez wzrost cen krzemu, z drugiej strony będą premiery owych Ryzenów.

Jeśli chodzi o moje wymagania to dam sobie spokój  z tym aluminium w takim razie (za duże wymaganie jak na cene pewnie), ale Full HD matowy ekran musi być. Chciałbym mieć SSD jesli to tylko  możliwe, bo nie będę robił magazynu danych na laptopie.

EDIT: drugie pytanie, czy w tej cenie ciężko o lapka który tego csgo uciągnie?, w zasadzie do tego sprowadzałoby się użycie tego laptopa, tylko do tej gry ( i lola)

Edytowane przez haszu
unikniecie double posta
Opublikowano (edytowane)

Chciałbym mieć SSD jesli to tylko  możliwe

Łatwiej będzie ci dokupić dysk M.2 i zamontować np. ADATA Ultimate SU800 128GB

czy w tej cenie ciężko o lapka który tego csgo uciągnie?

Najlepiej poradzą sobie laptopy z procesorem i5-8250U (1-wszy 4 rdzeniowy U z 2018 r.)

Lenovo Ideapad 720-15 i5-8250U/8GB/128 RX550 ale tez kupować wyłącznie z tak mały dyskiem SSD to lekka porażka.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Co będzie najlepszym rozwiązaniem dla mnie w takim razie? Czy dobrym rozwiązaniem byłby  laptop z HDD z miejscem na M2 do dokupienia pozniej  i bez systemu jesli jest taka mozliwosc?

Opublikowano

Przepraszam za double posta, ale mam jeszcze jedną kwestie - posiadam probooka 6360b

Co myślicie o tej konstrukcji?  Jeśli go rozbuduję o  8GB ram (cpu-z pokazuje ze drugi slot jest wolny)  i SSD i nową baterię to będzie śmigał tak? Procesor i5 -2450M 2rdzeniowy 4 wątkowy

Myślałem czy przypadkiem nie odświeżyć go i kupno laptopa pozostawić na później, kiedy budżet nie będzie tak ograniczony.

Nie wiecie też gdzie można kupić do niego nową baterię? ta jest chyba uszkodzona bo bez kabla to on  nie działa ;/

Opublikowano

Podacie podobne propozycje, w których róznica byłaby tylko w wyglądzie?

No nie bardzo, Acer ma teraz bardzo dobrze wycenione laptopy i w tej cenie ma średnie ale już matryce IPS.

cpu-z pokazuje ze drugi slot jest wolny

Masz 8GB RAM w jednej kości - na pewno?

Procesor i5 -2450M 2rdzeniowy 4 wątkowy

Nie jest wlutowany więc i wymienić na i7 byś mógł.

Masz z matrycą FullHD? Stacje dokującą posiadasz?

Myślałem czy przypadkiem nie odświeżyć go

Na pewno musisz przedmuchać dokładnie i wyczyścić oraz najlepiej wymienić pastę termoprzewodzącą. W ogóle jest w dobrym stanie?

ta jest chyba uszkodzona bo bez kabla to on  nie działa ;/

Pewnie zużyła się (wyeksploatowała), jak akumulator w samochodzie.

Opublikowano (edytowane)

Pokazuje 1 kość 4 GB dual channel ddr3, cpu-z pokazuje ze jest drugi slot pusty

2 godziny temu, FxJ napisał:

Masz z matrycą FullHD? Stacje dokującą posiadasz?

mam ładowarkę sieciową,

matryca niestety TN w HD, widac to po kolorach pod kątem

2 godziny temu, FxJ napisał:

W ogóle jest w dobrym stanie?

no w dobrym myślę, tylko z zewnątrz porysowane itd, system śmiga dobrze i jest zdatny do pracy. Trochę się grzeje  jeszcze, co nie swiadczy dobrze

Szkoda za nie da się karty graficznej zamontować :rolleyes:

Edytowane przez FxJ