Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) Kobieta, może niedługo studentka.

2) Niekonieczny system.

3) Najbardziej jestem skłonna kupić 17'', jednak w ostateczności, przy bardzo dobrej okazji i relacji cena/jakość zdecydowałabym się na 15,4"- 15,6”.

4) Bez znaczenia.
5 a) 2000-3000 zł, jednak przy górnej granicy dobrze gdyby miał system.

5 b) 2-3 lata, będzie to mój jedyny komputer, ale za jakiś czas zamierzam kupić komputer do gier.

5 c) Jak najszybciej.

6) Najważniejsza jest dla mnie wydajność, reszta może być w miarę.

7) Matowa, Full HD.

8) Głownie dom - biurko, łóżko, bardzo sporadycznie na wyjazdach w kraju.

9) Nie jestem nastawiona, że będzie to komputer do gier - obecnie z braku czasu prawie w nic nie gram, więc nie chcę, aby sprzęt się marnował. Gdy stwierdzę, że takiego potrzebuję kupię stacjonarny, jednak fajnie by było, gdyby w miarę płynnie dawał radę z grami o średnich wymaganiach na średnich ustawieniach.

10) Programowanie (ale na razie "raczkowanie" z C++, może w przyszłości coś poważniejszego i inny język), pakiet Office.

11) Brak.

12) Brak, nigdy nie miałam laptopa.
13) Aktualnie rozpatrywane modele:

Acer Aspire 5 i3-7130U/4GB/500/Win10 FHD IPS (NX.GSUEP.004)

+ ewentualnie ten model z rozszerzonym RAM do 8GB, ale czy do moich wymagań jest potrzebne aż tyle?

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Najbardziej jestem skłonna kupić 17''

za jakiś czas zamierzam kupić komputer do gier

Więc przemyśl czy nie lepiej kupić teraz laptopa 15,6" za jakiś czas dokupić monitor 25" 1440p np. Dell U2518D który też posłuży też do PC-ta?

jednak fajnie by było, gdyby w miarę płynnie dawał radę z grami o średnich wymaganiach na średnich ustawieniach

Czyli dobrze żeby miał MX150 która jest stworzona wręcz dla ultrabooków (najniższy obecnie wymiar litografii - najmniej wydziela ciepła) a jest wydajna jak 950M.

ewentualnie ten model z rozszerzonym RAM do 8GB, ale czy do moich wymagań jest potrzebne aż tyle?

8GB RAM to teraz standard, antywirus + filtry w przeglądarce + trochę stron rozbudowanych stron jak FaceBook itp i okazuje się że niewiele już zostaje.

Lenovo Ideapad 720-15 i5-8250U/8GB/1TB RX550 (81C7002BPB)

ASUS VivoBook S15 S510UN-8 i5-8250U/8GB/1TB MX150 (S510UN-BQ178)

i5-8250U - najlepiej kupować z nowymi procesorami i5 U z 2018 r. to pierwsze (z nisko napięciowych) które mają już cztery rdzenie.

• FxJ zmienił(a) tytuł na [2000-3000] 17'' Full HD, nauka programowania C++