Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) 19 lat, uczeń technikum, 

Do codziennego użytku, nauki, grafika, renderowanie filmów, edytory tekstowe itp, 
2) niekoniecznie z systemem
3)  15,4"- 15,6”  lub 17,3” (nigdy nie miałem laptopa i nie wiem który będzie lepszy na dłuższą mete) 
4) Nie ma znaczenia (może być HDD 500gb-1tb
5 a) kwota 3500-4500zl - propozycje max do 5000zl

5 b) chcialbym żeby starczył na jak najdłuższy okres 

5 c) jak najszybciej
6) Tak, co do baterii przeżyje jeśli beteria nie będzie najlepsze, choć miło by było żeby trzymała ze 3 godzinki 
7) matowa, zależy mi abym bardzo oczu nie zmęczyła
8) Gdzie będzie on używany, dom, szkoła, praca, podróże
9) Gry

■ klasy 0: przeglądarkowe np. z Facebooka, NK.pl i inne oparte na flash, HTML5, Hearthstone HoW

■ konkretne programy np. VMware, Adobe Ps/Ae/Lr, AutoCad (2D/3D), Sony Vegas, dopisz czy amatorko/nauka.

11) Wymagania specjalne- wydajne i ciche chlodzenie- zależy mi na niskich temperaturach i cichej pracy tego laptopa (na luzie) a gdy pod obciążeniem może być głośny 
12) Osobiste preferencje (brak.) 

Pierwszy laptop
13) Aktualnie rozpatrywane modele:

Hyperbook N85

Hyberbook N87

Hyperbook MK55

MSI (różne modele) 

14) Istotne informacje które nie ujęła ankieta:

Planuje kupno czegoś z:

I7 siódmej lub ósmej generacji

GTX 1050 4gb, gtx1050ti lub GTX 1060,

8 lub 16 GB ram

(Jeśli 8 to później chciał bym móc go rozbudować nie tracąc gwarancji) 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

nigdy nie miałem laptopa i nie wiem który będzie lepszy na dłuższą mete

Zawsze możesz podłączyć monitor, 17,3" to typowo biurkowe komputery, na pewno nie będziesz go nigdzie zabierać (dolicz wagę zasilacza i porządnej torby) chyba że samochodem.

MSI (różne modele) 

Które serie?

HP Omen 15-ce011nw (2CQ98EA) 12 GB RAM/ 1TB HDD/ Windows 10 Home PL

http://laptopmedia.com/review/hp-omen-15-mid-2017-gtx-1060-max-q-review-a-fresh-new-start/
https://www.notebookcheck.net/HP-Omen-15-7700HQ-GTX-1060-Max-Q-Full-HD-Laptop-Review.236264.0.html
Mógłbyś się postarać by załatwić voucher na Omen 15 MID-2017, te mają dobre matryce IPS 120Hz ze wsparciem dla G-sync.