Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

[1] Dla mężczyzny lat 35.

[2] Najlepiej z systemem albo opcją kupna taniej niż oferuje sklep.

[3] 15,4"- 15,6” tylko taki rozmiar.

[4] Najlepiej ssd + 1 TB hdd.

[5 a] Najlepiej w okolicach 4000 zł. 

[5 b] To będzie mój jedyny komputer więc raczej długi, póki będzie działał i coś na nim pójdzie.

[5 c] Planuję go kupić w miarę jak najszybciej, ale mogę trochę poczekać jakby miała być jakaś okazja np. 

[6] Najważniejsza jest wydajność dla mnie i czas pracy. Super by było jakby wyglądał również na taki bardziej stonowany, a nie jak typowy laptop dla graczy i "kosmicznych" kształtach i wszystko świeci i błyska. 

[7] Rozdzielczość czym wyższa tym lepiej, matryca matowa o jak najszerszym zakresie widzenia. 

[8] Raczej tylko w kraju. W większości dom + praca. 

[9] Chętnie pograłbym w Wiedźmina 3 ale na średnich detalach albo wysokich w pełni wystarczy. Poza tym gram głównie w gry Indie albo starocie. 

[10] Programowanie w Intelli IDEA, jakiś pakiet worda, poza tym to tylko Netflix oraz Spotify więc nic wymagającego. 

[11] Matowa matryca, jakiś stonowany wygląd, wejście HDMI, jak najlepszy dźwięk. modem3G(HSPA+)/4G(LTE). 

[12] Kolor obojętnie byle nie świecił jak choinka chyba, że będzie to sprzętowo najlepsza z możliwych opcji to może być. 

[13] Myślę o czymś podobnym do, ale jeśli się mylę to śmiało mnie skorygujcie i z góry dziekuje za pomoc! 

Dream Machines G1050Ti (G1050Ti-15PL20) 12 GB RAM/ 120 GB M.2 PCIe/ 1TB HDD

Dream Machines G1050Ti (G1050Ti-15PL20) 12 GB RAM/ 256 GB M.2 PCIe/ 1TB HDD

w sumie marka może być dowolna poza Apple i Medion bo z nimi mam złe wspomnienia. 

Edytowane przez FxJ
  • 1 miesiąc temu...
  • FxJ zmienił(a) tytuł na {+/- 4000 zł} Laptop do gier i programowania w Javie
Opublikowano

Dorzuciłbym jeszcze:

Acer Aspire 7 i5-8300H/16G/1000+16/Win10 GTX1050Ti FHD (NX.H24EP.001) - jeszcze podpowiedziałbym by wziąć tego z nowym procesorem Coffee Lake-H.

Dell Inspiron 7577 i7-7700/8GB/128+1000/Win10 GTX1050Ti - obstawiam że jakoś niebawem powinny być jakieś wyprzedaże bo powoli zbliża się premiera nowych modeli.

MSI GV do gier, od spodu ma dobrą perforacje od spodu pod podkładkę chłodzącą (bardziej przydatna przy 1050Ti/1060).

Asus VBP za to typowo pod mobilność, niska waga kosztem portów i bardzo zabudowana podst kosztem chłodzenia, za to fajny design z którego nie powstydzisz się w pracy.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Proszę o pomoc. Na dniach chciałbym kupić lapka i zastanawiam się nad tym modelem: Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/16GB/1TB GTX1050Ti + jakiś dysk sdd.

Czy moglibyście mi polecić jakiś dobry? Dodatkowo jeśli uważacie, że w zbliżonej cenie będzie jakiś lepszy model to jestem otwarty na sugestię, jednak nie chciałbym jakoś dużo dopłacać. Max to 4500. Dodatkowo poniżej zamieszczam moją ankietę, którą wypełniłem na forum dawno temu, ale w sumie nic się w niej nie zmieniło.
Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Pięknie dziękuję za odpowiedź. Mógłbym jeszcze prosić o informację dlaczego nie Lanovo, którego zaproponowałem, a lepiej Acer Aspire7, który zresztą miałem na oku od dawna? Może zaproponujesz jeszcze coś innego w tej cenie? Będę wdzięczny za wszelkie porady.

Opublikowano

Wcześniej pisałeś że preferujesz z systemem a tak masz najtaniej oryginalny. Porównaj sobie też układ klawiatury.

Też ma na to wpływ dodatkowa gwarancja a u Dell serwis on site (na miejscu).

csm_DSC_0622_watermarked_450d964259.jpgpr_2018_4_19_15_26_34_79_04.jpgpr_2018_8_1_13_39_36_342_00.jpg

Cytat

Może zaproponujesz jeszcze coś innego w tej cenie?

Nowe omeny za kilka dni powinny już być z procesorami i5.