Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Najpierw ankieta ;)

1) Mężczyzna 30+
2) Tak, Windows 10
3) 15,6
4) Najlepiej SSD+HDD. SSD minimum Sata, preferowany PCIe
5) do 5000,00 pln
5b) Jak najdłużej. w domu posiada drugi laptop, Lenovo T420 - głównie do netu, wideo oraz gier dla dzieciaków
5c) Nawet jutro, jeżeli będzie ciekawa oferta. Mogę poczekać, jeżeli niebawem może nadejść coś ciekawego, max do 2 miesięcy.
6) Preferuje laptopy stonowane, ale nie jest to główną wytyczną. dla dobrych parametrów oraz sprawnego używania w grę wchodzą sprzęty gamingowe
7) 1920, IPS
8) Dom + wyjazdy/podróże
9) Średnie wymagania i w górę!
10) Adobe PS/LR, Affinity, Sony Vegas - obróbka photo oraz wideo (wysoki bitrate)
11) Prędkość, stabilność pracy, minimalizacja throttlingu, akceptowalnie niska temperatura komputera - pod obciążeniem.
12) Nie jestem uprzedzony co do marki
13) Asus N580VD, Lenovo Yoga 720, MSI (ale matryca TN???)
14) W podsumowaniu, idąc na kompromis szukam mobilnego rozwiązania, dzięki któremu będę mógł wydajnie obrabiać zdjęcia (aktualnie system M4/3) oraz wideo (4K oraz/i dość wysoki bitrate). Jest to amatorka, więc rozumiem, że czekają mnie kompromisy.

Z góry dzięki

Opublikowano

Widziałem już tego Acer'a. Niestety rozmiar 17' go dyskwalifikuje. Myślałem, że mniejszy brat będzie miał podobne parametry - było by idealnie. Ale niestety tak nie jest. 15-tka ma słabą matrycę a zależy mi o jak najlepszym (w tej cenie oczywiście) oddaniu kolorów, czy ważne jest zarówna sRGB oraz AdobeRGB.

odnośnie rozwiązania laptop i monitor, znam ale nie wchodzi w grę.

Opublikowano

zależy mi o jak najlepszym (w tej cenie oczywiście) oddaniu kolorów, czy ważne jest zarówna sRGB oraz AdobeRGB

139804_980.jpg

To jest to samo tak naprawdę, okrągłe punkty są wartościami krańcowymi.

Ma słabszą jak to matryce 15,6" zwykle wypadają słabiej do 17,3" a te wypadają słabiej od matryce 4K. Zresztą i tak ich nie ma wiec ich (a przynajmniej nowych) nie dostaniesz.

Dell Inspiron 7577 i7/16GB/512+1000/Win10 GTX1060 UHD - musiałbyś się ograniczyć do modli z matrycami 4K

Opublikowano

Uuuuuuuuuuuu. tu to zdecydowanie za drogo...

W tych cenach jest wiele fajnych modeli, a dokladając jeszcze z tysiaka.... uhu...

Dostałem też info nt. Dell Vostro 7570. ale z recenzji wychodzi, że ma problemy pod obciążeniem.

Czyli na tapecie oprócz moich typów:

Asus - N580VD

Lenovo Yoga 720

Nie ma nic ciekawego?

Opublikowano

Ten HP ma ciekawe parametry.

Nie wiem, czy będę miał mozliwość załapania się na ten Voucher... bez tego wychodzi trochę nad budżetem.

A orientujesz się czy są już dostępne testy tych nowych matryc w Asusach?

A co myślisz o Yoga 720 ? może on się sprawdzić?

Wkręca mi się ten dotykowy panel...

https://www.notebookcheck.net/Lenovo-Yoga-720-15IKB-7700HQ-FHD-GTX-1050-Laptop-Review.227572.0.html

Opublikowano

csm_IMG_20170616_080522_3d69cf80d6.jpg

Serio chcesz matrycę lustrzaną :rolleyes:? Masz w planach kupno folii na nią już?

A orientujesz się czy są już dostępne testy tych nowych matryc w Asusach?

Poszukaj na grupie/forum kogoś kto ma nową wersje i wpisz w google to znajdziesz test matrycy.